Glunderende Wijnaldum dolgelukkig na primeur op cruciaal moment

Reacties

Georginio Wijnaldum heeft een van de mooiste avonden van zijn voetballeven achter de rug. De Liverpool-middenvelder is bescheiden over zijn belangrijke doelpunt bij de return tegen AS Roma (4-2) en kijkt al uit naar de Champions League-finale tegen Real Madrid.

Glunderende Wijnaldum dolgelukkig na primeur op cruciaal moment

Met een grote glimlach verscheen Wijnaldum na afloop bij Ziggo Sport om terug te blikken op een enerverende wedstrijd, waarin hij met de 1-2 in de 25ste minuut de spanning al leek weg te nemen na de 5-2 zege van vorige week in Liverpool. De Oranje-international scoorde uit een corner waarbij de bal via Edin Dzeko bij hem kwam. 'Ik stond op de goede plek en kopte binnen', vertelde Wijnaldum, die koeltjes bleef: 'Het was ook niet echt moeilijk, je moet er gewoon staan. Ik kop gewoon vol en dan zie ik wel of hij erin gaat. Gelukkig deed de keeper een stap opzij.'

Voor de Liverpool-middenvelder was het zijn eerste uitdoelpunt voor een Engelse club. Wel had hij al achttien keer gescoord bij thuiswedstrijden. Wijnaldum: 'Heerlijk, hè? Eigenlijk maakt het niks uit wanneer je ze maakt. Het is een heel bijzondere avond. We wisten dat het moeilijk zou worden omdat zij vertrouwen haalden uit die thuiswedstrijd tegen Barcelona (3-0 zege na 4-1 uitnederlaag, red.). Het is een mooie avond, maar het is extra speciaal als je doorgaat. Iedere speler glundert als hij naar de finale gaat. Tegen Real Madrid gaat het een mooie wedstrijd worden. Daar kijkt iedereen al naar uit. Ik heb al het geluk gehad dat ik het WK heb mee mogen maken en nu komt de Champions League-finale. Ik ben er heel blij mee.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerrard
Liverpool won voor het laatst de Champions League in 2005. Toen werd AC Milan in Istanbul verslagen na een geweldige ommekeer. Liverpool-legende Steven Gerrard was een van de hoofdrolspelers bij de zege na strafschoppen (3-3 na verlenging) en was woensdagavond als analist bij BT Sport dolgelukkig met het nieuwe succes van zijn club.

'Met deze manager zijn ze niet te stoppen. Als ze nog een stap voorwaarts weten te maken, dan is dit het begin van een heel bijzondere periode met Jürgen Klopp. Ik denk dat Liverpool op de rand staat van het bereiken van iets erg moois', aldus de voormalige captain, die doelde op de Champions League-finale tegen Real Madrid op 26 mei in Kiev.

'Zoveel weggeven kan Liverpool zich tegen Real niet permitteren'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.