Klopp uit zijn dak na dikke zege op City: 'Boem!'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp had woensdag weinig woorden nodig om de 3-0 zege op Manchester City te analyseren.

Klopp uit zijn dak na dikke zege op City: 'Boem!'

'Het beste woord om deze wedstrijd te beschrijven is volgens mij... Boem!', zei Klopp voor de camera's van BT Sport, voordat hij in lachen uitbarstte. Klopp was sowieso al op dreef, want eerder had hij al de lachers op zijn hand gekregen door zijn leedvermaak over het verlies van zijn oude rivaal Bayern München niet onder stoelen of banken te steken.

'Ik ben echt ontzettend blij en trots', zei Klopp even later op de persconferentie. 'Dit is zo'n belangrijk resultaat na de verloren League Cup-finale (tegen Manchester City, red.). Mijn jongens waren fantastisch. Ze wilden elk duel winnen. Onze pressing en counterpressing verliepen precies zoals ik wilde. Dan moet je ook nog scoren en dat is ook wel aardig gelukt.'

De verliezende coach Manuel Pellegrini bleef door de nederlaag vierde staan met City. Doordat ook Leicester City (2-2 tegen West Bromwich Albion), Tottenham Hotspur (1-0 tegen West Ham United) en Arsenal (1-2 tegen Swansea City), verandert er volgens hem niet veel. 'Geen enkele club in de kopgroep is in staat het verschil te maken en dat blijft zo. Ik wil het op dit moment niet over de titel hebben. Wij moeten eerst maar eens zorgen dat we weer eens wedstrijden gaan winnen', refereerde hij aan de drie nederlagen op rij in de competitie.

City staat vierde met tien punten achterstand op Leicester, maar heeft wel nog een duel tegoed. Liverpool staat achtste en heeft zes punten minder dan City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.