Klopp reageert fel na steek onder water Guardiola

Reacties

Hoewel er voor Liverpool en Manchester City midweeks nog duels op het programma staan in de Champions League, ging het tijdens de persconferentie van Jürgen Klopp toch nog even over de titelconcurrent in de Premier League. De manager van The Reds ging in op aantijgingen van Pep Guardiola.

Klopp reageert fel na steek onder water Guardiola
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 1
Genk
Genk

Zoals wel vaker dit seizoen ontsnapte Liverpool dit weekend in de laatste minuten van een wedstrijd. Tegen het Aston Villa van onder anderen Anwar El Ghazi won Liverpool toch nog na een 1-0 achterstand en dat was voor een groot deel te danken aan aanvaller Sadio Mané, die vlak voor tijd de 1-2 binnenkopte. Dankzij dat doelpunt bedraagt de voorsprong van Liverpool op naaste achtervolger Manchester City nog altijd zes punten.

Vlak na het duel hoorde ook City-manager Guardiola van de late treffer en reageerde hij in een korte, maar vileine reactie op de overwinning van de concurrent. 'Het is geen toeval dat het hen zo vaak overkomt', aldus de Spanjaard, die bovendien nog wat woorden had voor matchwinner Mané, die in de eerste helft een gele kaart kreeg wegens een schwalbe. 'Ook hij heeft vele talenten. Soms maakt hij mooie doelpunten en soms kan hij wat versieren voor zijn ploeg door een schwalbe te maken.'

Van die mind games was Klopp echter niet gediend, zo liet hij blijken tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met RC Genk, dat woensdag op het programma staat. 'Ik vraag me überhaupt af hoe hij de beelden meteen na de wedstrijd zo snel heeft kunnen zien, maar ik ben niet in de stemming om over Manchester City te praten', aldus Klopp, om vervolgens toch in te gaan op Guardiola’s woorden. 'Sadio is geen duikelaar. Tegen Villa was er gewoon contact met zijn tegenstander en dan kun je gaan liggen. Misschien was het geen penalty, maar het was in ieder geval absoluut geen schwalbe.'

Voor beide managers elkaar zondag treffen in de Premier League-topper wachten voor zowel Liverpool als Manchester City nog Champions League-duels. Liverpool neemt het woensdag op tegen Genk en bij winst lijkt Klopp’s ploeg nagenoeg zeker van kwalificatie voor de knock-outfase van het Europese toernooi. Op dezelfde dag neemt de ploeg uit Manchester het op tegen het Atalanta van onder anderen Marten de Roon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer S. Mané
Meer over S. Mané
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.