Guardiola zet de boel op scherp met schwalbe-opmerking richting Liverpool

Reacties

Tijdens een kort interview na een wedstrijd heeft Manchester City-manager Pep Guardiola op heel laconieke wijze olie op het vuur gegooid, een week voor de kraker in de Premier League tussen Man City en koploper Liverpool.

Guardiola zet de boel op scherp met schwalbe-opmerking richting Liverpool
© Pro Shots

In speelronde elf stevende zowel Man City als Liverpool af op puntenverlies, maar in de slotfase van de wedstrijden tegen respectievelijk Southampton en Aston Villa kwam het voor beide teams alsnog goed. Man City maakte vier minuten voor tijd via Kyle Walker de 2-1 tegen Southampton, Sadio Mané werd pas in extra tijd de matchwinner voor Liverpool door zijn 1-2 tegen Aston Villa.

Guardiola werd na het gewonnen duel ook gevraagd naar het resultaat van de titelconcurrent en de Spaanse trainer kon het niet laten om een sneer uit te delen. 'Dit is veel vaker gebeurd, ze hebben gewoon een speciale gave. Soms bestaat die gave uit schwalbes, soms is het een talent om mooie doelpunten te maken in de laatste minuut.'

Het moge duidelijk zijn dat Guardiola geen fan is van Liverpools praktijken. 'Toen wij in 2018 kampioen werden met honderd punten, hebben we maar vier of vijf wedstrijden in de laatste minuut gewonnen. Bij Liverpool gebeurt het niet een- of tweemaal, maar heel erg vaak.'

Na elf wedstrijden in het huidige seizoen is het verschil tussen koploper Liverpool en runner-up Man City zes punten. Volgende week zondag staat op Anfield de wedstrijd Liverpool - Man City op het programma.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Liverpool
Liverpool
3 - 1
Manchester City
Manchester City
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.