Klopp passeert Coutinho: 'Twintig minuten heeft geen zin'

Reacties

Liverpool-coach Jürgen Klopp heeft Philippe Coutinho nog niet opgenomen in zijn wedstrijdselectie voor de wedstrijd van aanstaande zaterdagmiddag tegen Manchester City. Volgens de oefenmeester is de Braziliaanse sterspeler nog niet fit genoeg.

Klopp passeert Coutinho: 'Twintig minuten heeft geen zin'

De absentie in de Liverpool-selectie is opvallend aangezien Coutinho afgelopen week nog wel twee keer in actie kwam namens Brazilië in de WK-kwalificatiereeks tegen Ecuador en Colombia. In de wedstrijd tegen Ecuador (2-0) maakte de spelmaker zelfs de tweede treffer voor zijn land.

Volgens Klopp is hij echter nog niet fit genoeg. 'Hij is woensdag teruggekomen en toen moest ik gelijk een beslissing maken. We hebben er een goed gesprek over gehad en hij zou hooguit twintig minuten kunnen spelen tegen City. Dat heeft geen zin', zegt Klopp, die ook aanstipte dat Coutinho voor de interlandperiode drie weken niet heeft kunnen trainen. Dat hing samen met de interesse die Barcelona in hem toonde. De club wilde meer dan honderd miljoen euro voor de speler betalen, die zelf ook zijn zinnen had gezet op een transfer naar Spanje en daarvoor zelfs een officieel transferverzoek had ingediend, maar Liverpool wilde zijn sterspeler niet laten gaan.

'Hij accepteert het volledig', zegt Klopp over de abesentie van Coutinho in de wedstrijdselectie. De Duitse oefenmeester is blij dat de Braziliaan nog altijd voor Liverpool speelt en kondigt aan dat hij met het drukke programma voor de boeg vaker gaat rouleren dit seizoen. 'We hebben meer spelers dan voorgaande seizoenen en dat betekent dat we moeten gaan rouleren om de intensiteit optimaal te houden en de kans op blessures zo klein mogelijk. Spelers moeten geen zestig wedstrijden per seizoen spelen.'

Last-minute aankoop Alexander Oxlade-Chamberlain zit wel bij de selectie. 'Hij kan op meerdere posities uit de voeten en wij willen hem zo vaak als mogelijk op het veld hebben staan', besluit Klopp.

'Dat Oxlade-Chamberlain salaris inlevert, zegt alles over Arsenal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.