De blijvers: dit elftal greep verrassend naast een transfer

Reacties

De transferwindow zit erop in onder andere Engeland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Nederland. Records werden gebroken door de karrevracht aan spelers die van werkgever wisselden de afgelopen maanden, maar er waren ook spelers die, gewild of ongewild, hun transfer zagen afketsen. Een selectie van de blijvers.

De blijvers: dit elftal greep verrassend naast een transfer

Pepe Reina

Tranen met tuiten huilde Pepe Reina afgelopen zondag na het duel met Atalanta Bergamo. De Spaanse doelman nam op emotionele wijze afscheid van de Napoli-supporters in de veronderstelling dat hij een transfer naar Paris Saint-Germain zou maken. Vijf dagen later staat de 35-jarige sluitpost echter 'gewoon' nog onder contract bij de ploeg uit Napoli, die er niet uit kwam met PSG.

Rafinha

De 31-jarige Rafinha dacht na het vertrek van Philipp Lahm eindelijk de eerste rechtsback van Bayern München te worden, maar trainer Carlo Ancelotti geeft de voorkeur aan Joshua Kimmich op die positie. Voor de Braziliaan was dat het signaal om aan te sturen op een vertrek, zeker toen Chelsea zich plotseling meldde op Deadline Day. Voor Bayern was het de ideale gelegenheid om nog wat geld te vangen voor de relatief oude back, wiens contract volgende zomer afloopt, maar Ancelotti sprak zijn veto uit over de transfer. De Italiaan wil de rechtsbackpositie dubbel bezet hebben.

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk zal vrijdagochtend met een flinke kater wakker zijn geworden. De Nederlandse verdediger haalde alles uit de kast om een transfer te forceren met de gehele Engelse top op het vinkentouw. Zijn droomtransfer naar een kampioenskandidaat in de Premier League kwam er, met name vanwege de hoge vraagprijs, niet. Van Dijk zal zich nu met het schaamrood op de kaken weer moeten melden bij Southampton, waar hij inmiddels concurrentie heeft gekregen van Wesley Hoedt en Jan Bednarek.

Met het schaamrood op de kaken zal Virgil van Dijk zich de komende weken weer in het elftal van Southampton moeten spelen.
Met het schaamrood op de kaken zal Virgil van Dijk zich de komende weken weer in het elftal van Southampton moeten spelen.

Thomas Vermaelen

Ronald Koeman en Frank de Boer wilden Thomas Vermaelen beiden wel naar de Premier League halen, maar dat gebeurde niet. De 31-jarige mandekker heeft bij zijn club Barcelona weinig perspectief op speeltijd, aangezien Gerard Piqué, Samuel Umtiti en Javier Mascherano boven hem in de pikorde staan. Vanwege het tijdelijke vertrek van de Braziliaan Marlon naar OGC Nice liet Barcelona de ervaren Belg toch niet vertrekken.

Danny Rose

Zijn maatje in de Tottenham Hotspur-defensie Kyle Walker maakte een megatransfer naar Manchester City en Danny Rose had eenzelfde soort scenario voor ogen. 'De tijd gaat dringen, ik wil prijzen winnen. Ik wil geen carrière van vijftien jaar met geen enkele trofee', liet hij optekenen in een spraakmakend interview met The Sun. Chelsea en Manchester United hoopten te profiteren, maar kwamen bedrogen uit vanwege de torenhoge vraagprijs van Spurs.

Ross Barkley

Ronald Koeman kende geen genade met Ross Barkley, toen de 23-jarige Engelsman een zeer lucratieve aanbieding van Everton voor contractverlenging afwees. De Nederlander haalde de middenvelder, één van zijn sterkhouders, prompt uit zijn elftal en wond er geen doekjes om in de pers. 'Ik maak alleen gebruik van spelers die voor Everton willen spelen', sneerde Koeman. Na een hele zomer vol geruchten én een medische keuring bij Chelsea werd Barkley ook vrijdagochtend echter wakker als Everton-speler. Zijn trainer zette de deur al op een kier voor een eventuele terugkeer in de basiself.

Eind juli schatte Ronald Koeman de kans op een vertrek van Ross Barkley op honderd procent.
Eind juli schatte Ronald Koeman de kans op een vertrek van Ross Barkley op honderd procent.

Philippe Coutinho

Net als Barkley had ook Philippe Coutinho zijn zinnen gezet op een vertrek uit de stad Liverpool. Barcelona zag in de Braziliaan de ideale opvolger van Neymar en back-up van Andrés Iniesta. De Catalanen hadden een vermogen over voor de spelmaker, die maar wat graag wilde samenspelen met Lionel Messi en co. Liverpool wilde Coutinho onder geen beding kwijt en veegde ook het laatste bod van 150 miljoen euro rigoureus van tafel, tot groot verdriet van de 25-jarige middenvelder, wiens transferverzoek (nog) geen gehoor kreeg. De Spaanse transferdeadline is vrijdagnacht om 00.00 uur.

Pierre-Émerick Aubameyang

Toen Peter Bosz bij Borussia Dortmund begon zal hij niet meer op de diensten van Pierre-Émerick Aubameyang hebben gerekend. De Gabonees werd veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij BVB. Paris Saint-Germain, AC Milan, Chinese clubs en de Premier League-top hadden allemaal veel geld over voor de Bundesliga-topscorer, maar de laatste weken verstomden de geruchten. Goed nieuws voor Bosz.

Diego Costa

'Diego, bedankt voor een geweldig seizoen, maar je komt niet meer in mijn plannen voor.' Met één sms'je ontstak Chelsea-manager Antonio Conte een enorme soap rond zijn spits Diego Costa. De goalgetter lag de afgelopen maanden enorm in de clinch met zijn trainer, hetgeen leidde tot meerdere pittige uitspraken van beide kampen. Costa stak bepaald niet onder stoelen of banken dat het zijn wens was terug te keren naar Atlético Madrid, maar Chelsea vraagt volgens de frontman 'onredelijk veel geld'. Nu de Spaanse transferdeadline ook met rasse schreden nadert, wordt de kans steeds kleiner dat het tot een transfer komt.

Vincent Janssen is dit seizoen de derde spits bij Tottenham Hotspur
Vincent Janssen is dit seizoen de derde spits bij Tottenham Hotspur

Vincent Janssen

Terwijl Vincent Janssen met Oranje van de mat werd geveegd in Stade de France kwam er ook slecht nieuws uit Londen. Tottenham Hotspur haalde met Fernando Llorente een stand-in voor Harry Kane, de rol die het afgelopen seizoen voor Janssen was weggelegd. Swansea City, West Bromwich Albion en Brighton & Hove Albion toonden vervolgens interesse in de Nederlander, maar die wees laatstgenoemde club van de hand.

Alexis Sánchez

Alexis Sánchez stond al lang op het verlanglijstje van Pep Guardiola bij Manchester City, maar The Citizens kwamen pas laat in actie. De clubs bereikten donderdagavond laat uiteindelijk een akkoord over een transfer ter waarde van zeventig miljoen euro, maar Arsenal trok op het allerlaatste moment toch de stekker uit de deal. The Gunners kwamen er niet uit met AS Monaco en Thomas Lemar en wilden Sánchez niet verkopen als er geen vervanger gehaald kon worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.