Klopp neemt vrees rond Wijnaldum en Van Dijk weg

Reacties

Liverpool treedt woensdag met een bijna volledig fitte spelersgroep aan tegen CF Monterrey in de halve finale van het WK voor clubs. Alleen Georginio Wijnaldum is niet in staat minuten te maken tegen de Mexicanen, maar echte zorgen rond de middenvelder zijn er niet.

Klopp neemt vrees rond Wijnaldum en Van Dijk weg
© Pro Shots
Monterrey
Monterrey
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Wijnaldum viel drie dagen geleden geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Watford. Na afloop was manager Jürgen Klopp somber gestemd over zijn inzetbaarheid tijdens het WK voor clubs, maar een dag later was hij iets hoopvoller gestemd. Dinsdag laat Klopp weten dat de blessure meevalt.

'Met Gini was het gelukkig niet zo serieus als we in eerste aanleg dachten. Hij is met ons meegereisd en doet hier zijn eerste herstelwerkzaamheden. Daarna kijken we wat hij verder nog nodig heeft. We bekijken het gewoon van dag tot dag, maar morgenavond is hij er hoe dan ook niet bij', zei Klopp.

Ook over Virgil van Dijk bestonden enige zorgen. De verdediger ontbrak maandag tijdens de training in Doha, waar Liverpool zich voorbereidt op het treffen met Monterrey. Toen was nog onduidelijk of Van Dijk pijn had of uit voorzorg een oefensessie oversloeg. Klopp verschafte dinsdag opheldering tijdens zijn persconferentie.

'Met Virgil gaat het prima. Meerdere spelers herstelden op hun eigen manier, daarom zat hij gisteren niet bij de groep. Maar het gaat prima met hem, net als met de rest van de selectie', verzekerde Klopp, die geen open training belegde voor de Liverpool-fans in Qatar. 'We zijn hier niet om onszelf te showen, we zijn hier om wedstrijden te spelen', legde de manager uit.

Klopp heeft zin in het toernooi en is aangenaam verrast door de staat van het veld in Doha, zei hij. 'Het terreinpersoneel zei al dat het in uitstekende staat verkeerde. Ik had geen idee, ik ben hier nooit geweest en heb hier nooit gevoetbald. Maar de velden zien er perfect uit, we hoeven ons er geen zorgen om te maken.'

Ook James Milner schoof aan tijdens de persconferentie. Hij zei dat het WK voor clubs weliswaar een afleiding vormt voor Liverpools verrichtingen in de competitie, maar dat het wel een leuke afleiding is. 'Dit is immers een kans om een prijs te veroveren. Het is bijzonder om hier te zijn, je moet eerst succes hebben geboekt om hier te kunnen komen. En we willen er best een gewoonte van maken om te winnen. Een prijs winnen is altijd weer iets fantastisch.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.