Klopp legt uit waarom Liverpool zes aanvoerders heeft

Reacties

Liverpool heeft dit seizoen niet één, niet twee, maar liefst zes aanvoerders. Naast Jordan Henderson, James Milner en Virgil van Dijk behoren nu ook Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson en Alisson Becker tot de leidersgroep van The Reds.

Klopp legt uit waarom Liverpool zes aanvoerders heeft
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
1 - 5
Liverpool
Liverpool

De meeste teams hebben een aanvoerder en een reserve-aanvoerder. Soms wordt er nog een extra reserve-aanvoerder aangewezen, maar Liverpool maakt het helemaal bont met zes leiders in het elftal. Manager Jürgen Klopp legde voorafgaand aan het bezoek aan FC Porto in de Champions League uit waarom de groep is uitgebreid.

Vorig seizoen maakte Georginio Wijnaldum nog deel uit van de groep aanvoerders. De middenvelder is inmiddels vertrokken naar Paris Saint-Germain en zijn plek is ingenomen door Alexander-Arnold, Robertson en Alisson.

'Vorig seizoen kwam het weleens voor dat er door allerlei blessures niemand uit de groep aanvoerders op het veld stond', sprak Klopp. 'Daarom hebben we besloten om de groep uit te breiden naar zes man. De spelers hebben gestemd voor nog eens drie leden van het spelerscomité.'

De blessurezorgen zijn inmiddels zo goed als voorbij. Klopp kan tegen Porto alleen geen beroep doen op Thiago Alcántara en Harvey Elliott. De manager verwacht een reactie van zijn ploeg na het 3-3 gelijkspel tegen Brentford van zaterdag. 'Ik maak me er niet heel veel zorgen over, maar het is lastig om een wedstrijd te winnen als je verdedigend niet top bent. Porto maakte het Atlético heel moeilijk en als een club het verdiende om te winnen, dan was het Porto', zei Klopp over de 0-0 van twee weken geleden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.