Klopp kritisch op keuze FA: 'Dit is echt ongelooflijk'

Reacties

Jürgen Klopp is uiterst kritisch over de keuze van de Engelse voetbalbond om beide halve finales van het toernooi om de FA Cup op Wembley te laten spelen. De Londense clubs Chelsea en Crystal Palace zullen daar blij mee zijn, maar Liverpool en Manchester City zijn dat een stuk minder.

Klopp kritisch op keuze FA: 'Dit is echt ongelooflijk'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 3
Liverpool
Liverpool

Zowel de halve finales als de finale van het Engelse bekertoernooi wordt traditiegetrouw op Wembley gespeeld, maar Liverpool en City hadden graag gezien dat daar dit jaar van afgeweken zou worden. De clubs treffen elkaar in het paasweekend op 16 april en dan rijden er geen treinen vanuit Liverpool en Manchester naar Londen.

De FA regelt bussen waarmee in totaal vijfduizend supporters van beide clubs naar Londen kunnen worden gebracht. Het aantal terugritten is beperkt, waardoor het voor fans lastig zal worden om erbij te kunnen zijn. 'Op veel manieren is zo'n dag er een van de fans en nu kunnen ze er om verschillende redenen mogelijk niet bij zijn', sprak aanvoerder Jordan Henderson.

De middenvelder zou liever zien dat de wedstrijd wordt verplaatst naar een neutraal terrein in Liverpool of Manchester. Manager Klopp sloot zich daarbij aan. 'Dit is een van de meest belachelijke verhalen die ik ooit heb gehoord', zei hij vrijdag tijdens een vooruitblik met de pers. 'Ik hoorde dat de FA dit al anderhalf jaar weet. Ik weet niet precies wat ze daar denken. Dat geen enkele club uit het noordwesten de halve finale zou halen? Ik vind dit echt ongelooflijk.'

Ook het idee om bussen te laten rijden klinkt niet logisch voor Klopp. 'De club zal dat zelf ook doen, maar normaal gesproken doe je er al vierenhalf uur over om naar Londen te komen. Aangezien al die bussen dezelfde kant op gaan, zal het nog langer duren. Het slaat helemaal nergens op. Toch ken ik onze supporters. Zij vinden hun weg naar het stadion altijd wel. Ik ben er alleen totaal niet blij mee dat het ze zo moeilijk wordt gemaakt.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.