Burgemeesters voorzien grote problemen rondom slotstuk Engels bekertoernooi

Reacties

De strijd om de FA Cup houdt de gemoederen dit seizoen meer dan gemiddeld bezig. Dit heeft alles te maken met grote werkzaamheden aan het spoor rondom Londen, waardoor fans van clubs buiten Londen moeilijk naar de hoofdstad af kunnen reizen voor de halve eindstrijd.

Burgemeesters voorzien grote problemen rondom slotstuk Engels bekertoernooi
© Pro Shots

Traditiegetrouw wordt de eindfase van het FA Cup-toernooi op Wembley afgewerkt. Voor halve finalisten Chelsea en Crystal Palace is dit nagenoeg een thuiswedstrijd, maar Manchester City en Liverpool moeten van verder komen om de wedstrijd te spelen.

De Engelse voetbalbond is al vaker gewaarschuwd voor de logistieke problemen die konden ontstaan rond de halve finales van de strijd om de FA Cup en iets minder dan een maand voor de wedstrijden trekken de burgemeesters van Liverpool en Manchester aan de bel.

In een officiële brief aan de FA wordt gesproken over logistieke- en veiligheidsoverwegingen die in het gedrang komen als supporters van beide clubs niet of nauwelijks per trein naar Londen kunnen komen voor de halve finale. 'We kunnen alleen maar concluderen dat de FA opnieuw gefaald heeft om aandacht te besteden en rekening te houden met de belangen van supporters.'

Een voorstel vanuit de politiek is dat de wedstrijd niet op Wembley wordt afgewerkt, maar op een locatie die toegankelijker is. Ook supportersgroepen hebben dit idee al neergelegd bij de FA, maar de voetbalbond lijkt niet te willen wijken van het protocol en gaat er vooralsnog vanuit dat op 16 of 17 april Manchester City – Liverpool afgewerkt wordt op Wembley.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.