Klopp komt na enorme ophef om VAR-blunder met 'uniek' voorstel

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp stelt voor om de Premier League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur opnieuw af te werken. De Duitse manager verklaarde dat in aanloop naar het Europa League-duel met Union Sint-Gillis.

Klopp komt na enorme ophef om VAR-blunder met 'uniek' voorstel
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Liverpool ging zaterdag met uiteindelijk negen spelers onderuit bij Tottenham Hotspur. Al tijdens het duel bleek dat een doelpunt van Luís Díaz, voor rust, onterecht was afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. De Engelse scheidsrechtersorganisatie PGMOL meldde al snel dat er een 'menselijke fout' gemaakt was bij de beoordeling van de situatie. Uit vrijgegeven audiogesprekken tussen de VAR en de arbitrage op en rond het veld werd duidelijk wat er daadwerkelijk fout is gegaan.

Klopp werd woensdag op een persconferentie richting het thuisduel met Union Sint-Gillis gevraagd naar hoe hij nu naar de VAR-blunder kijkt. 'Het enige wat ik me kan bedenken, na alles wat er is gebeurd, is dat dat de wedstrijd opnieuw gespeeld moet worden', aldus Klopp.

'Maar dat zal waarschijnlijk niet gaan gebeuren. Het is namelijk zo'n unieke situatie, dit heeft nooit eerder plaatsgevonden', verklaart de manager van Liverpool. 'Ik vind wel dat we hier op een zorgvuldige manier iets voor moeten bedenken. Daarbij moeten we zeker niet vergeten dat die betreffende mensen dit ook niet expres hebben veroorzaakt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gakpo
Klopp bevestigde dat Cody Gakpo donderdag niet inzetbaar is tegen Union Sint-Gillis. De 24-jarige aanvaller viel zaterdag vlak voor rust geblesseerd uit tegen Tottenham Hotspur (2-1) en lijkt voorlopig even aan de kant staan. Dat zou slecht nieuws zijn met het oog op de EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje van volgende week tegen Frankrijk (13 oktober) en Griekenland (16 oktober).

UEFA Europa League

Stand Groep E UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
0
2
17-7
+10
12
2
Toulouse
6
3
2
1
8-9
-1
11
3
Union Sint-Gillis
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
LASK Linz
6
1
0
5
6-12
-6
3
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.