VAR-audio van blunder bij Spurs-Liverpool gedeeld: 'Ik kan niks meer doen'

Reacties

De Engelse scheidsrechtersorganisatie (PGMOL) heeft, zoals aangekondigd, de VAR-audio bij het onterecht niet goedgekeurde doelpunt van Luis Díaz bij Tottenham Hotspur - Liverpool vrijgegeven. Het blijkt dat de fout van Darren England en zijn assistent Dan Cook al vrij snel gezien was.

VAR-audio van blunder bij Spurs-Liverpool gedeeld: 'Ik kan niks meer doen'
© Viaplay
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 1
Liverpool
Liverpool

England ging na afloop van het duel tussen Tottenham en Liverpool door het stof. Hij erkende dat hij als VAR had moeten ingrijpen bij een afgekeurde buitenspelgoal van Díaz, maar door een miscommunicatie deed hij dat niet. England dacht dat de dienstdoende scheidsrechter Simon Hooper een doelpunt had gegeven. Nadat hij op de beelden had gezien dat Díaz inderdaad geen buitenspel stond, zei England: 'Check completed.' Daarna werd het spel vervolgd.

De PGMOL heeft nu de beelden plus audio rondom deze beslissing gedeeld. Daaruit blijkt dat de persoon die tijdens de uitzending zorgde voor de herhalingen England en Cook al snel wees op de fout. De zogeheten replay-operator (wiens identiteit onbekend is) adviseert meerdere malen om het spel stil te leggen, waarna England keer op keer zegt dat hij niets meer kan doen. Cook stemt daar uiteindelijk mee in: 'Ze zijn alweer verder aan het voetballen.'

Door alle ophef die ontstond na de VAR-blunder, besloot de PGMOL om England en Cook te schrappen van de arbitragelijst voor komend weekend. Tottenham speelt dan uit tegen Luton Town en Liverpool uit tegen Brighton & Hove Albion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.