Klopp: 'Het seizoen van Origi is niet voorbij'

Reacties

Liverpool-aanvaller Divock Origi komt dit seizoen mogelijk toch nog in actie. De 21-jarige Belg heeft een enkelblessure overgehouden aan een actie van Everton-verdediger Ramiro Funes Mori.

Klopp: 'Het seizoen van Origi is niet voorbij'

'Divock heeft een zware blessure opgelopen, maar zijn seizoen is nog niet voorbij', aldus Liverpool-manager Jürgen Klopp. 'We gaan er alles aan doen om hem nog in actie te laten komen, zonder dat we daarmee risico's nemen.' Het EK lijkt daarmee nog haalbaar voor de Belg. De Rode Duivels spelen op de eindronde tegen Italië, Zweden en Ierland.

Kort na rust moest Origi woensdagavond het veld per brancard verlaten in de stadsderby tegen Everton. Funes Mori kreeg rood voor zijn charge, die hij inzette bij een 2-0 achterstand. De Argentijnse centrumverdediger zette zijn noppen op de rechterenkel van zijn opponent en drukte nog even door.

Liverpool vervolgt zijn jacht op deelname aan Europees voetbal zaterdag met een thuisduel met Newcastle United, dat in groot degradatiegevaar verkeert. Rafael Benítez, die met Liverpool in 2005 de Champions League won, is manager op St. James' Park. 'Hij is een ontzettend aardige man en een van de succesvolste trainers in de historie van Liverpool. Als de fans hem willen toezingen over de wedstrijd in Istanbul (gewonnen CL-finale tegen AC Milan, red.), snap ik dat volkomen. Dat moeten ze doen. Dat is de juiste manier om een oude vriend te verwelkomen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.