Klopp evenaart Mourinho dankzij Wijnaldum: 'Was halverwege gefrustreerd'

Reacties

Het Liverpool van Jürgen Klopp evenaarde zaterdagmiddag het Chelsea van José Mourinho met de zevende zege vanaf de Premier League-start. Volgens Georginio Wijnaldum, die met behulp van de blunderende doelman Dean Henderson de enige treffer maakte tegen Sheffield United, zegt de zege veel over de vastberadenheid van The Reds.

Klopp evenaart Mourinho dankzij Wijnaldum: 'Was halverwege gefrustreerd'

'We begonnen niet zo goed. In de eerste helft lag het tempo te laag, waardoor we er niet doorheen kwamen', liet de middenvelder weten in gesprek met BT Sport. 'Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben hem eruit gesleept. Een paar seizoenen geleden wonnen we dit soort duels niet. Dit kunnen heel belangrijke punten blijken te zijn.'

Liverpool treedt in de voetsporen van Chelsea, dat in 2005 onder Mourinho eveneens triomfeerde in de eerste zeven speelrondes. The Blues bleven toen pas in wedstrijd tien voor het eerst verstoken van een overwinning. Voor Liverpool is het pas de tweede keer in de clubhistorie dat het zegeviert in de eerste zeven speelrondes, eerder lukten The Reds dat in 1990.

Klopp erkende dat effectiviteit zaterdagmiddag even prevaleerde boven schoonheid. 'Je kunt niet alleen mooie wedstrijden spelen. Hier moeten we niet te lang over nadenken. Uiteindelijk verdiende één team om te winnen, en dat waren wij, maar Sheffield was heel taai.' De Duitser voelde zich genoodzaakt zijn spelers halverwege op scherp te zetten. 'Ik was gefrustreerd, in de rust hebben we over verschillende zaken gesproken. We begonnen goed, maar je moet wel steeds hetzelfde blijven doen. Sheffield was echt dreigend. Uiteindelijk kan ik hiermee leven, maar ik ben niet dolgelukkig.'

Voor Liverpool breekt nu een belangrijke maand aan. The Reds komen in korte tijd veel sterke opponenten tegen. In de Champions League staat de druk erop door het verlies bij Napoli tijdens de ouverture van het miljardenbal.

Het programma van Liverpool


Wo 2 okt. 2019

Za 5 okt. 2019

Zo 20 okt. 2019

Wo 23 okt. 2019

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.