Klopp ergert zich aan Liverpool: 'Hoe we verdedigen maakt me ziek'

Leicester City kegelde Liverpool dinsdagavond uit de het toernooi om de League Cup (2-0). Twee momenten van defensief geschutter werden The Reds fataal, tot grote ergernis van manager Jürgen Klopp.

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor Liverpool. De bezoekers hadden over het gehele duel liefst zeventig procent balbezit en waren de eerste 45 minuten een aantal keer dicht bij een doelpunt. Die treffer bleef echter uit en in de tweede helft kregen de bezoekers het deksel op de neus. Een hoge bal werd tot twee keer toe niet goed verwerkt in het eigen strafschopgebied en dus kon Shinji Okazaki toeslaan.

Een kwartier later ging het opnieuw mis. Deze keer was het Islam Slimani die wel erg makkelijk door de Liverpool-verdediging heen kon lopen en vervolgens prachtig raak schoot. 'Het verhaal van deze wedstrijd is heel simpel', reageerde Klopp achteraf op zijn persconferentie. 'Wij waren de veel betere ploeg, maar we scoorden niet. Dat hoort bij voetbal, we hadden hier en daar wat pech en waren niet klinisch genoeg.'

Wat de Duitser minder goed kon begrijpen was het gebrek aan scherpte achterin. 'Als we op deze manier goals tegen krijgen, wordt het behoorlijk lastig. We hadden drie keer moeten scoren, maar zo lang je dat niet doet, moet je verdedigen', aldus Klopp.

'Dat we op deze manier goals incasseren maakt me heel, heel ziek. Dat is moeilijk te begrijpen. Standaardsituaties verdedigen is een issue bij ons, dat is het altijd geweest. En nu zelfs bij een inworp...', zuchtte de manager. Zaterdag krijgt hij kans op revanche, dan nemen Leicester en Liverpool het opnieuw tegen elkaar op in het King Power Stadium, ditmaal in competitieverband.