Klopp en analisten vol lof voor Gravenberch: 'Ryan Flair'

Reacties

Liverpool had het donderdagavond tot het laatst moeilijk met stuntploeg Union Sint-Gillis, maar legde de Brusselaars wel met 2-0 over de knie. Eén van de beste mannen op het veld was Ryan Gravenberch, die naast de openingstreffer ook een hoop complimenten achter zijn naam krijgt.

Klopp en analisten vol lof voor Gravenberch: 'Ryan Flair'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Manager Jürgen Klopp was zeer te spreken over zijn middenvelder, die zelf ook reageerde. 'Het is denk ik overduidelijk hoe goed hij is. Wat een talent is hij, hij geniet van de situatie, hij vermaakt zichzelf… dat is heel belangrijk. Stapje bij stapje hervindt hij zijn vertrouwen, dat is echt cool te zien. Hij staat midden in de groep', aldus de Duitser, die toch ook een kritisch puntje had.

'We hadden gehoopt dat hij negentig minuten kon spelen, maar we zagen hem iets terugvallen en wilden geen enkel risico nemen. Daarom brachten we Dom (Dominik Szoboszlai) er voor een paar minuutjes in', sprak Klopp in de Liverpool Echo. Ook de krant is onder de indruk van de van Bayern München overgekomen Amsterdammer.

De achterpagina, traditioneel de pagina waar de Britse dagbladen hun sportnieuws presenteren, wordt gevuld met een grote foto van de ex-Ajacied met het bijschrift Ryan Flair. Het dagblad riep Gravenberch voorts uit tot man van de wedstrijd: in een rapportkolom waar het zessen en zevens regende, was de Nederlander het beste jongetje van de klas met een 8.

© Liverpool Echo

'Begon zeer levendig en behield dat momentum. Hij nam Anthony Moris onder vuur en was de snelste met reageren bij het openingsdoelpunt', motiveert de tabloid zijn oordeel over Gravenberch, die verderop nog een keer met het adjectief 'excellent' wordt geprezen.

De huisanalist van de krant doet ook nog een duit in het zakje. Ryan no longer under the radar, zo is de kolom gekopt waarin Gravenberch wordt geprezen. 'Hij leek een beetje onder te sneeuwen en kreeg niet de aandacht die Szoboszlai en Alexis Mac Allister kregen, maar per toeval kreeg de Nederlander de kans om zich te tonen. We zagen hier opnieuw wat hij de ploeg van Klopp kan brengen. Met drie basisplaatsen zit hij nu al op de helft van zijn totaal bij Bayern vorig jaar. Na Virgil van Dijk en Cody Gakpo hebben ze misschien opnieuw een Dutch of class gevonden.'

TNT Sports-analist Owen Hargreaves, die net als Gravenberch een verleden bij Bayern heeft, was ook onder de indruk van de Nederlander. 'Ik vind hem super. Hij is groot en dat is indrukwekkend, hij is gewoon even groot als Van Dijk, en dat is een reus. Hij is sterk, snel technisch, intelligent en heel ervaren. Liverpool heeft een geweldige speler gehaald denk ik. Als je zo jong bent en al zo ervaren, dan past hij denk ik perfect bij Liverpool.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.