Klopp dolgelukkig 'geweldige' Thiago eindelijk te kunnen verwelkomen

Reacties

Liverpool heeft de langverwachte komst van Thiago Alcántara afgerond. De 29-jarige middenvelder komt voor naar verluidt dertig miljoen euro inclusief bonussen over van Bayern München en tekende voor vier jaar bij The Reds.

Klopp dolgelukkig 'geweldige' Thiago eindelijk te kunnen verwelkomen
© Pro Shots

Liverpool-manager Jürgen Klopp ontvangt Thiago met open armen. 'Absoluut fantastisch. Ik ben zeer gelukkig dat het uiteindelijk gelukt is', zegt de Duitser op de clubwebsite. 'Ik kende de speler Thiago en heb de persoon Thiago leren kennen. Ik ben zeer blij dat ik deze geweldige jongen kan toevoegen aan onze selectie. Het is mooi vanuit voetbaltechnisch perspectief maar ook vanwege de andere redenen.'

De afkoopsom mag best opmerkelijk heten, aangezien Thiago's contract over een jaar afliep. Desondanks betaalt Liverpool nog een behoorlijke transfersom voor de Spaanse international. Alleen Douglas Costa (In 2018: veertig miljoen euro, Juventus) en Mats Hummels (vorig jaar, ruim dertig miljoen euro, Borussia Dortmund) leverden ooit meer op.

Bayern is dan ook geen verkopende club. Thiago was echter niet tegen te houden. Op het moment dat de technisch begaafde spelmaker er met de club bijna uit was over een nieuw contract, maakte hij kenbaar toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. De zoon van de Braziliaanse wereldkampioen Mazinho kwam in 2013 over van Barcelona.

Heel even was er sprake van dat ook zijn oude club in de race was om hem in te lijven, maar Thiago vervolgt zijn loopbaan zoals verwacht dus bij Liverpool. Op Anfield wordt hij een concurrent van Georginio Wijnaldum. De Oranje-international wordt op zijn beurt al een tijdje gelinkt aan een vertrek naar het Barcelona van Ronald Koeman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.