Klopp verdedigt beleid Liverpool: 'Kunnen ons niet als Chelsea gaan gedragen'

Reacties

Waar de concurrentie met miljoenen smijt om sterker te worden, daar houdt Liverpool zich deze zomer opnieuw koest op de transfermarkt. Jürgen Klopp heeft daar geen enkele moeite mee.

Klopp verdedigt beleid Liverpool: 'Kunnen ons niet als Chelsea gaan gedragen'
© Pro Shots

Liverpool hoopt in het aankomende seizoen zijn landstitel te kunnen verdedigen en gaat dat proberen te doen met een selectie die nauwelijks is versterkt. Met Kostas Tsimikas is er alleen nog maar een stand-in voor linksback Andrew Robertson aangetrokken. Dat terwijl Chelsea al meer dan tweehonderd miljoen euro uitgaf aan de komst van nieuwe spelers en ook Manchester City en Manchester United al flink investeerden.

De supporters van Liverpool maken zich zorgen, maar Klopp verdedigt het transferbeleid van zijn club. 'We hebben succes gehaald door ons eigen pad te volgen', zegt de coach van de kampioen tegen de BBC. 'We kunnen niet opeens een andere weg inslaan en ons gaan gedragen als Chelsea. Clubs zitten in verschillende situaties en we leven in een onzekere tijd. Voor sommige clubs is dat misschien iets minder belangrijk, omdat zij in handen zijn van een land of een rijke zakenman. Dat is de waarheid. Wij zijn een andere club. We bereikten twee jaar geleden de Champions League, wonnen het toernooi een jaar later en werden in het afgelopen seizoen de landstitel door te zijn wie we zijn.'

Liverpool betaalde vorig jaar zomer alleen een transfersom voor Sepp van den Berg en haalde in januari nog koopje Takumi Minamino voor minder dan tien miljoen euro binnen. Deze zomer is er dus opnieuw geen vuurwerk. Liverpool wordt wel in verband gebracht met Thiago Alcántara van Bayern München, maar lijkt alleen te gaan handelen als Georginio Wijnaldum naar Barcelona vertrekt.

Klopp ziet de noodzaak van veel nieuwe namen niet zo. 'We proberen onze selectie altijd te verbeteren, maar daar zijn verschillende manieren voor', benadrukt hij. 'Je kan nieuwe spelers aantrekken, maar je kan ook goed blijven samenwerken, de dingen waar je goed in bent verbeteren en de dingen waar je minder goed in bent aanpakken. Dat is voetbal. Maar niemand wil praten over trainingen, alleen maar over aankopen.'

Liverpool begint een nieuw Premier League-seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen nieuwkomer Leeds United.

Liverpool
Liverpool
4 - 3
Leeds United
Leeds United
Voorspelling Premier League: 'Liverpool gaat de titel niet prolongeren'
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.