Kleuter solliciteert bij Villa, Mourinho vergeet vriendschap

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kleuter solliciteert bij Villa, Mourinho vergeet vriendschap

• Achter iedere PSV-speler staat een sterke moeder, zo blijkt uit een minireportage van hoofdsponsor Philips. Voor de moeders van Jorrit Hendrix, Jürgen Locadia en Jeroen Zoet, die een hoofdrol spelen in de video, wordt het vanavond tegen SC Heerenveen (19.45 uur) extra spannend. Bij een zege kunnen hun zoons namelijk kampioen van Nederland worden.

Even leek het overigens een simpele avond te worden voor PSV, want SC Heerenveen-speler Joey van den Berg grapte dat hij voor tien bier de zege cadeau wilde doen aan de Eindhovenaren. Twee PSV-supporters overhandigden hem vervolgens een aantal kratjes Bavaria, maar Ajax kwam volgens de Friezen met een beter bod.

Opvallend detail: Amstel is sinds een aantal jaar geen sponsor meer van de Amsterdamse club. Waarschijnlijk is het betere bod dus niet daadwerkelijk afkomstig van Ajax.

'Ik denk dat Adnane Tighadouini kan slagen bij Ajax.'
• Zondag neemt Demy de Zeeuw na ruim vier jaar toch nog afscheid van Ajax. De huidige NAC-speler heeft een tip voor zijn oude club: haal Tighadouini. 'Hij creëert veel kansen en hij schenkt het team veel assists. Als je bij NAC in deze vorm elf keer scoort, ben je een speciale speler.' (Het Parool)

• Het is bekend dat een ontslag in de Premier League vaak leidt tot de gekste sollicitaties, maar bij Aston Villa diende zich in februari wel een erg opmerkelijke kandidaat aan. De zesjarige Charlie Pye bood namelijk zijn diensten aan bij de Engelse club. Dat vertelde Tim Sherwood, die uiteindelijk gekozen werd als nieuwe trainer van Ron Vlaar en Leandro Bacuna.

In zijn sollicitatiebrief maakte Charlie zijn eisen duidelijk: hij wilde manager worden als hij een tekenbonus kreeg in de vorm van een gesigneerde voetbal en een actiefiguurtje. Daarnaast dacht hij ook aan een opmerkelijke winstpremie: een chocoladereep. Hij deed het verzoek om zijn ouders aan te stellen als assistent, zodat die hem naar de training konden brengen. 'Mijn moeder kan ook heerlijke broodjes maken voor de spelers.'

Sherwood reageerde attent toen hij hoorde van de sollicitatie van Charlie. 'Het is duidelijk dat je een ideale kandidaat bent voor de baan vanwege je kennis. Ook je technische staf is zeer bekwam. Hopelijk ben je niet te teleurgesteld dat je het niet geworden bent', schreef hij aan de zesjarige Aston Villa-fan.

• Chelsea-manager José Mourinho en Manchester United-trainer Louis van Gaal zijn vrienden sinds ze samenwerkten bij Barcelona. De Portugees laat in onderstaand filmpje echter blijken dat dit geen enkele rol speelt als Chelsea vanavond om 18.30 uur tegenover United staat.

Cagliari stevent in de Serie A af op degradatie en dat zorgt voor woedende supporters. Zo blijkt uit een verhaal van La Gazetta dello Sport dat de fans het trainingsveld bestormden en de spelers bedreigden. Verdediger Nicola Murru zou zelfs een klap hebben gekregen. De Italiaanse club probeerde het incident nog te bagatelliseren door te zeggen dat er 'niets onherstelbaars' was gebeurd.

Trainer Zdenek Zeman weigerde echter zijn woede te verbergen. 'De spelers zijn boos, het is niet makkelijk om zulke incidenten achter je te laten. Ik moet mijn selectie complimenteren, omdat ze de beledigingen over zich heen hebben laten komen om zo de vrede te bewaren. We zijn geschokt door wat er gebeurd is.'

Olympique Marseille verspeelde bij Nantes (1-0) vrijdag de laatste hoop op de Franse landstitel, maar door onderstaande panna van Florian Thauvin viel er toch nog wat te genieten voor de meegereisde Marseille-fans.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.