Kleine zege voor Portugal op Angola

Portugal had een bliksemstart tegen Angola, maar slaagde er niet in om na de snelle goal van Pedro Pauleta de partij voortijdig te beslissen. Het bleef bij een dikverdiende 1-0 overwinning.

Kleine zege voor Portugal op Angola

In de eerste vijf minuten leek er nog een simpele en ruime zege in de maak. Al na tien seconden verscheen Pauleta kansrijk voor doelman João Ricardo, maar het schot van Portugals topscorer aller tijden verdween net naast het doel.

De defensie van Angola oogde in de openingsfase zeer poreus, de openingsgoal bleef dan ook niet lang uit. In de vierde minuut was het dan ook raak. Luis Figo versnelde heel simpel langs verdediger Jamba en legde breed op Pauleta, die heel droog de 1-0 binnenknalde.

Al was Portugal veruit de betere in het vermakelijke en in hoog tempo gespeelde duel, toch waren de fysiek sterke Angolezen niet kansloos. Gaandeweg kwamen de Afrikanen beter in de wedstrijd en oogde de defensie meer solide, net als het middenveld. Het grote manco was dat de mannen van bondscoach Luis Oliveira Gonçalves er niet in slaagden een uitgespeelde kans te creëren tegen de sterke achterhoede van Portugal. Het gevaar kwam louter van afstandsschoten.

Toch, gezien het spelbeeld was de 2-0 waarschijnlijker dan de 1-1. Portugal (zonder de licht geblesseerde Deco) verstopte zich niet en bleef het doel van João Ricardo zoeken onder aanvoering van aanjager en aanvoerder Figo. Cristiano Ronaldo kopte op de lat, terwijl ook Tiago, Pauleta en Maniche met schoten erg dicht bij een treffer waren. Die ruimere marge bleef echter uit, waardoor Portugal tot het einde moest oppassen.

Bekijk hier al onze video's