Kleedkamerhumor bij United: Matic provoceert Ronaldo en Fernandes

Reacties

De afgekeurde goal van Cristiano Ronaldo tegen Servië blijft de gemoederen in Portugal behoorlijk bezighouden. Nemanja Matic gooide dinsdag olie op het vuur.

Kleedkamerhumor bij United: Matic provoceert Ronaldo en Fernandes
© Pro Shots
Servië
Servië
2 - 2
Portugal
Portugal

In de extra tijd van het WK-kwalificatieduel tussen Servië en Portugal (2-2) dacht Ronaldo op fraaie wijze de winnende treffer te maken. Hij schoof de bal onder doelman Marko Dmitrovic door. Verdediger Stefan Mitrovic gleed de bal nog uit het doel, maar leek te laat te komen. Op de beelden leek de bal toch wel ruim over de lijn.

Bij gebrek aan een VAR of doellijntechnologie kon de arbitrage onder leiding van Danny Makkelie dat niet juist beoordelen en dus ging het feest voor Ronaldo en consorten niet door. De sterspeler reageerde furieus en gooide na afloop zijn aanvoerdersband vol frustratie op de grond. Het kwam hem in eigen land op behoorlijk wat kritiek te staan.

Bondscoach Fernando Santos gaf dinsdag al aan dat Ronaldo gewoon aanvoerder blijft. Ronaldo's zus deed er vervolgens nog een schepje bovenop door te beweren dat de aanvaller zijn band eigenlijk in het gezicht van Makkelie had willen gooien. Het is duidelijk dat het een gevoelig punt is in Portugal, maar dat weerhoudt Matic er niet van om het vuurtje nog eens op te stoken.

De 32-jarige Serviër, die deze interlandperiode in Manchester bleef, heeft een foto van het veelbesproken fragment uitgeprint en daarbij de doellijn dertig centimeter naar achteren geschoven. Dat A4'tje heeft hij op het kluisje van Bruno Fernandes in de Manchester United-kleedkamer geplakt. 'Precies op de lijn, is alles nu duidelijk, Cristiano Ronaldo en Bruno Fernandes?', provoceert Matic op zijn Instagram-pagina.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep A WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Servië
8
6
2
0
18-9
+9
20
2
Portugal
8
5
2
1
17-6
+11
17
3
Ierland
8
2
3
3
11-8
+3
9
4
Luxemburg
8
3
0
5
8-18
-10
9
5
Azerbeidzjan
8
0
1
7
5-18
-13
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Portugal
Meer over Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.