Klasse druipt ervan af bij Heung-min Son: hattrick in veertien minuten

Tottenham Hotspur heeft uitstekende zaken gedaan in de top van de Premier League. De Londenaren waren zaterdag in een uiterst vermakelijke wedstrijd te sterk voor Leicester City en staan nu op een gedeelde eerste plaats. Invaller Heung-min Son was de grote uitblinker. Bij Leicester zullen de zorgen alleen verder toenemen, want na zeven speelronden is de oogst één schamel puntje.

Tottenham Hotspur
6 - 2
Leicester City

Tottenham kende een enigszins valse start, want al na vier minuten ging de bal op de stip. Davinson Sánchez werkte James Justin op de rand van het strafschopgebied naar het gras, waarna Simon Hooper een penalty toekende. Hugo Lloris stopte de inzet van Youri Tielemans, maar omdat hij te vroeg van zijn lijn was gekomen, kreeg Tielemans een herkansing. Dit keer maakte de Belg geen fout: 0-1.

Tottenham knokte zich echter al binnen een paar minuten terug: Harry Kane kopte bij de tweede paal eenvoudig raak na een voorzet van Dejan Kulusevski. Even later nam men zelfs de leiding: Eric Dier zette zijn hoofd tegen een harde hoekschop van Ivan Perisic en vond de verre hoek. Tottenham dacht hierna nog verder weg te lopen van Leicester, maar een treffer van Sánchez werd afgekeurd.

Aan de andere kant was het na 41 minuten wel raak: James Maddison volleerde schitterend binnen na goed doorzetten van Timothy Castagne. The Foxes hoopten in de tweede helft logischerwijs door te drukken, maar dat lukte niet. Sterker, Tottenham kwam opnieuw aan de leiding. Rodrigo Bentancur ontfutselde Wilfred Ndidi de bal en liet Danny Ward met een geplaatste bal kansloos.

Tottenham voerde de druk hierna op. Onder anderen Kulusevski en Dier kregen kansen, maar zij scoorden niet. Aan de overzijde redde Hugo Lloris schitterend op een kopbal van Patson Daka. Ruim een kwartier voor tijd legde invaller Son de wedstrijd in een beslissende plooi door schitterend raak te knallen. Zes minuten voor tijd maakte de Zuid-Koreaan, opnieuw met een prachtige inzet, ook de 5-2. Tevens verzorgde hij, na een snelle counter, het slotakkoord: 6-2.