'Klap voor Frankrijk: geblesseerde Kanté niet op tijd hersteld voor WK'

Reacties

N'Golo Kanté moet het WK uit zijn hoofd zetten, zo meldt L'Équipe vrijdag. De middenvelder zal volgens de berichtgeving niet op tijd hersteld zijn van zijn hamstringblessure om met de nationale ploeg van Frankrijk te kunnen meereizen naar Qatar. The Athletic bevestigt het nieuws en speculeert over een absentieduur van ongeveer drie maanden. 

'Klap voor Frankrijk: geblesseerde Kanté niet op tijd hersteld voor WK'
© Pro Shots

Eerder op de vrijdag berichtte L'Équipe al dat er sprake was van een terugslag in het herstel van Kanté. Nader onderzoek van de medische staf van Chelsea zou hebben uitgewezen dat het WK onhaalbaar is. Kanté moest half augustus geblesseerd naar de kant in de slotfase van het duel tussen Chelsea en Tottenham Hotspur.

De absentie van Kanté zou een flinke aderlating betekenen voor de Fransen. Vier jaar geleden speelde de kuitenbijter nog een hoofdrol in het behalen van de wereldtitel. Omdat ook Paul Pogba al enige tijd ontbreekt met een blessure, koos Deschamps bij de laatste interland van Frankrijk voor een blok met Real Madrid-middenvelders Aurélien Tchouameni en Eduardo Camavinga.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis een COPA Holland shirt en de WK-special (t.w.v. €69,94)..

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Wereldkampioenschap

Stand Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer N. Kanté
Meer over N. Kanté
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.