Klaiber spoelt bekerkater weg in feestwedstrijd vol sportieve revanche

Reacties

FC Utrecht heeft zondagmiddag voortgeborduurd op het bekersucces tegen Ajax door Sparta Rotterdam met grote cijfers te verslaan. Hoofdrollen waren voor Bart Ramselaar en Adrián Dalmau, terwijl ook Sean Klaiber weer reden tot lachen had.

Klaiber spoelt bekerkater weg in feestwedstrijd vol sportieve revanche
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
5 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Klaiber was woensdag nog in tranen, omdat hij geschorst is voor de bekerfinale doordat hij in de slotfase van de halve finale tegen Ajax een gele kaart kreeg voor een onnodige overtreding op Nicolás Tagliafico. Vier dagen later leek de rechtsback die klap wel weer te hebben verwerkt, want hij stond aan de basis van de eerste twee doelpunten tegen Sparta.

Het duurde wel even voordat Utrecht een doorbraak forceerde. In de eerste helft waren echte kansen spaarzaam. Beide ploegen leken met een 0-0 stand te gaan rusten, totdat Klaiber de bal drie minuten voor rust voor het doel slingerde en die bij Ramselaar zag belanden. De middenvelder had de bal bij de tweede paal voor het inschieten en deed dat overtuigend: 1-0.

Het was voor Ramselaar een mooie opsteker. Hoewel hij voor de winterstop ook al belangrijke goals maakte tegen FC Groningen en Heracles Almelo, was hij dit jaar mede door blessureleed pas één keer basisspeler. Tegen Sparta gunde John van den Brom hem weer eens een plek in de eerste elf, zoals ook de door blessures geplaagde Dalmau weer eens een kans kreeg.

Adrián Dalmau kwam dit seizoen door blessures en fysieke problemen pas zes keer in actie voor FC Utrecht. Dat hij in zijn zevende wedstrijd scoorde, zorgde voor emoties bij de Spanjaard.
© Pro Shots
Adrián Dalmau kwam dit seizoen door blessures en fysieke problemen pas zes keer in actie voor FC Utrecht. Dat hij in zijn zevende wedstrijd scoorde, zorgde voor emoties bij de Spanjaard.

Ook voor de Spaanse spits, die vorig seizoen nog zo makkelijk scoorde voor Heracles Almelo, betekende dat de inleiding van een mooie middag. Vijf minuten na rust bood Klaiber hem namelijk de kans om de score te verdubbelen en dat deed de goalgetter met verve. Koelbloedig schoof hij zijn vierde Eredivisie-goal voor Utrecht langs Ariel Harush. Het emotioneerde hem zichtbaar.

Voor Sparta-trainer Henk Fraser was er toen al weinig eer meer te behalen. De oud-speler van Utrecht had in de rust al twee keer gewisseld om zijn ploeg van nieuw elan te voorzien, maar de achtste uitnederlaag van Sparta voorkomen zat er niet in. Simon Gustafson maakte er al snel 3-0 van en na een uur stond het al 4-0 toen Ramselaar raak kopte op aangeven van Gyrano Kerk.

Revanche
Zo werd het een feestelijke wedstrijd vol sportieve revanche in De Galgenwaard. Voor de thuisploeg welteverstaan. Nadat Dalmau na 63 minuten onder luid applaus naar de kant was gegaan voor Jonas Arweiler, deed Klaiber er nog een schepje bovenop door doel te treffen met een hard afstandsschot en zo zijn kater van de halve finale tegen Ajax helemaal weg te spoelen.

Erger bleef Sparta bespaard, omdat Joris van Overeem hoog overschoot en de fraaie 6-0 van Kristoffer Peterson na een hakje van Van Overeem werd afgekeurd wegens buitenspel. Joël Piroe maakte er in de slotfase zelfs nog 5-1 van na goed werk van Abdou Harroui. Het mocht de pret in de Domstad niet drukken. Sparta moet de wonden likken richting de derby tegen Feyenoord.

Sean Klaiber werd met een 8 uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Utrecht Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Van pechvogel tot uitblinker: 'Knap herstel Klaiber dankzij gezin en PlayStation'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
11
Sparta Rotterdam
26
9
6
11
41-45
-4
33
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.