Klaassen vloog nu wél met Ajax-selectie: 'Vond het wel lekker, m'n eigen vliegtuig'

Reacties

Davy Klaassen is niet blind voor de blessures van Liverpool voor de Champions League-wedstrijd van dinsdagavond, maar de middenvelder van Ajax zou het misplaatst vinden om The Reds ineens te gaan onderschatten. Dat zei de Ajax-middenvelder op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd.

Klaassen vloog nu wél met Ajax-selectie: 'Vond het wel lekker, m'n eigen vliegtuig'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Ajax
Ajax

'Liverpool staat nog steeds bovenin de Premier League en is nog steeds een Europees topteam', zei Klaassen op de persconferentie op Anfield. Eerder deze maand vloog de Ajax-middenvelder nog in zijn eentje achter de Ajax-selectie aan voor de uitwedstrijd tegen FC Midtjylland vanwege coronaperikelen, maar dit keer kon hij gewoon met de andere spelers mee. 'Ik vond het wel lekker de vorige keer, een eigen vliegtuigje', grapte hij.

Hoewel de coronaperikelen hem dus de vorige keer bijna de wedstrijd tegen FC Midtjylland kostten, is Klaassen niet bang voor de coronatests: 'Ik denk er niet echt over na. Je weet in je achterhoofd dat het kan gebeuren, maar in het privéleven hebben we weinig tijd om mensen te zien en we kijken sowieso goed uit. Dat is ook het enige wat we kunnen doen', aldus Klaassen. 

Klaassen, die voorheen bij Liverpools concurrent Everton speelde, gaf aan weinig goede herinneringen te beleven aan zijn periode in Liverpool en hoopt met Ajax wel voor een leuke herinnering te kunnen zorgen: 'Natuurlijk, ze hebben geblesseerden, onder wie belangrijke spelers, maar ze staan hoog in de Premier League en bovenaan in de groep. Ze zijn iets verzwakt, maar Liverpool is gewoon een Europees topteam. Dit zijn de mooie wedstrijden waarin we willen laten zien wat we kunnen.'

Of dit hét moment is om Liverpool te verslaan? 'Ik denk dat we in een goede vorm verkeren. We zitten er goed in en zij hebben wat blessures, maar we gaan ze zeker niet onderschatten', zei Klaassen, die bovendien aangaf weinig moeite te hebben met het drukke spelschema: 'Het is druk, maar je speelt bij Ajax om Champions League te spelen. Dan speel je dus elke drie dagen, dat is dan maar zo. Ik denk dat we allemaal heel blij zijn dat we om de drie dagen mogen voetballen. Vooralsnog hebben we ook weinig blessures dus we slaan ons er goed doorheen.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Vorm Ajax groeiende: 'Champions League-overwintering moet de beloning worden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.