Kippenvel in Wanda: Simeone laat zijn eigen zoon debuteren

Reacties

Het kleurloze gelijkspel van Atlético Madrid tegen Granada van woensdagavond zal Diego Simeone toch nog lang bijblijven. De Argentijnse coach liet in de slotfase namelijk zijn eigen zoon debuteren.

Kippenvel in Wanda: Simeone laat zijn eigen zoon debuteren
© imago
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 0
Granada
Granada

Atlético had veel balbezit in Wanda Metropolitano, maar had bijzonder veel moeite met de verdedigende stellingen van de bezoekers. In negentig minuten tijd schoot de ploeg van Simeone slechts eenmaal tussen de palen. In een ultieme poging om in de slotfase alsnog een overwinning te forceren, deed Simeone een beroep op zijn eigen bloed.

De Argentijnse coach bracht namelijk zijn zoon Giuliano Simeone binnen de lijnen. Voor de negentienjarige aanvaller betekende het zijn debuut voor de hoofdmacht van Atleti, een langgekoesterde droom. Simeone junior kwam in 2020 over van River Plate en maakte sindsdien grote indruk bij de reserveploeg van Atlético.

Afgelopen winter was Giuliano nog dicht bij een overstap naar Real Zaragoza, maar Atlético stak daar een stokje voor. De club bood de jonge aanvaller een contract tot medio 2025 en een traject richting het eerste elftal. Ondertussen bleef Simeone junior scoren voor Atlético B, dat mede dankzij zijn doelpunten het kampioenschap vierde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tussendoor mocht Simeone geregeld op de bank plaatsnemen bij het vlaggenschip, maar hij moest lang geduldig zijn. De voorhoede van de Rojiblancos is immers breed bezet, met onder anderen Antoine Griezmann, João Félix, Luis Suárez, Ángel Correa en Matheus Cunha. Woensdag was het dan eindelijk zover.

Giuliano kreeg tegen Granada vijf minuten als vervanger van Marcos Llorente. Zijn entree leverde een kippenvelmoment op, want heel Wanda Metropolitano klapte voor de zoon van de trainer. Hij toonde in zijn korte invalbeurt duidelijk dat hij de passie van zijn vader heeft meegekregen. Met het nodige theater versierde hij een vrije trap op een fraaie plek, maar die kon Suárez niet benutten. De verrichtingen van Giuliano waren een welkom positief slot van een teleurstellende avond voor Atlético.

Voor Diego Simeone betekent het dat hij nu drie zoons actief heeft in het Europese profvoetbal. Giovanni Simeone (26) schittert in de Serie A bij Hellas Verona, Gianluca (23) speelt op het vierde niveau in Spanje bij CD Ibiza en Giuliano (19) is dus doorgebroken bij Atlético. Alle drie zijn ze overigens aanvallers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.