Kippenvel en euforie bij FC Emmen: 'Een heel bizar moment'

Reacties

De trots en opluchting is groot bij FC Emmen na de zwaarbevochten 1-2 zege op SC Cambuur. Trainer Dick Lukkien en aanvoerder Jeroen Veldmate blikken terug op veelbewogen weken.

Kippenvel en euforie bij FC Emmen: 'Een heel bizar moment'
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
FC Emmen
FC Emmen

'We speelden een goede eerste helft en kwamen ook na rust uitstekend uit de startblokken. Daarna werd Cambuur gevaarlijk via voorzetten. We hadden er de hele week op getraind om die te blokken, maar dan valt die 1-0 toch uit een voorzet. Dat is de wereld op zijn kop. Toen dacht ik zelf wel even: dit is typisch ons seizoen. Dat je beter bent, maar toch weer een goal tegen krijgt', zegt Lukkien.

'Maar we hebben goed gereageerd met twee goede goals. De manier van vieren was ook prachtig, met het statement bij het uitvak (zie foto onder, red.). Onze supporters waren er natuurlijk niet bij, maar ze hadden een geweldige rol vandaag. Zij wachtten ons met vijf à zeshonderd man op bij het stadion, vervolgens waren ze er op vele viaducten en bij het hotel waar we aten stonden ze nog met vuurwerk. Ze wilden laten zien dat ze ons steunden, dat hebben we aan alle kanten gevoeld', verzekert de trainer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de 1-2 van Veldmate kwam er ook bij Lukkien veel uit. 'Ik weet niet meer wat ik gedaan heb, maar ik was wel héél blij', lacht hij. 'Het zit eindelijk een keer mee. Hoe Veldmate die goal dan viert, met de hele ploeg bij elkaar bij dat uitvak, dat moest dan ook zo zijn blijkbaar', zegt Lukkien, die vertelt dat hij het kippenvel op zijn armen had staan bij die winnende treffer.

'Ik heb de jongens ook gezegd dat ik heel trots ben op wat wij hebben gedaan. Want in de fase waarin wij zitten kun je na die 1-0 ook heel snel denken: daar gaan we weer. Maar ze hebben niet opgegeven, dat is het minste dat je kunt verwachten, maar ik kan er wel van genieten', aldus de trainer.

© Pro Shots

Veldmate is ook opgelucht. 'Het waren best aparte weken. Deze week werden de ontslagbrieven gestuurd, dat zijn nooit leuke dagen. Het doet altijd toch wel weer wat met je. Het nieuws over de trainer maakte natuurlijk ook veel los. Wij zijn als groep toen écht achter hem gaan staan. Dan komt het er zo uit alsof het zo moet zijn', zegt de ervaren captain.

Na die treffer was Veldmate euforisch, hij sprintte langs alles en iedereen richting het lege uitvak. 'Dit is helemaal niets voor mij! Normaal zou ik altijd naar degene die de voorzet gaf lopen om het met hem te vieren, maar deze keer zat ik echt in een roes. Ik wist helemaal niet meer wat ik deed. Ik rende naar dat spandoek en sprong over de boarding. Het was gewoon een heel bizar moment.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Volendam
34
10
6
18
42-71
-29
36
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33-65
-32
28
17
SC Cambuur
34
5
4
25
26-69
-43
19
18
FC Groningen
34
4
6
24
31-75
-44
18
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.