Kimmich voelt verplichting op EK: 'Hebben mensen alleen maar teleurgesteld'

Reacties

Door het uitstel van het EK moest Duitsland langer wachten op eerherstel, maar het moment is nu daar. Voor Joshua Kimmich is één ding duidelijk: de Duitsers moeten presteren op deze eindronde om de teleurstellingen van de afgelopen jaren weg te poetsen.

Kimmich voelt verplichting op EK: 'Hebben mensen alleen maar teleurgesteld'
© Pro Shots

Na de gewonnen WK-finale in 2014 schopte Duitsland het twee jaar later tot de halve finale van het EK in Frankrijk. In 2018 ging het echter volledig mis en dat steekt nog steeds binnen de Duitse selectie. Die Mannschaft kwam een groepsfase met Mexico, Zweden en Zuid-Korea niet door en eindigde zelfs als laatste. Na het debacle in Rusland presteerde Duitsland ook ondermaats in de Nations League.

Voor Kimmich is nu het moment aangebroken om de Duitse voetbalfan weer te laten genieten. 'We hebben mensen de laatste jaren alleen maar teleurgesteld. We kunnen ons niet meer verstoppen en alleen maar zeggen dat we veel kwaliteiten hebben. Het is nu aan ons, mijn doel is om Europees kampioen te worden', aldus Kimmich in documentaire van ZDF.

Voor de gemoedstoestand van Kimmich is het EK belangrijk. 'Onze prestaties op het komende EK zullen mijn mening over dit seizoen zeker beïnvloeden. En met welk gevoel ik straks op vakantie ga.' Makkelijk zal het niet worden voor Duitsland. Het land begint het EK met groepswedstrijden tegen de finalisten van het vorige EK: Frankrijk en Portugal.

Ook op VI PRO zijn we ingegaan op de Duitse EK-kansen. Vijf Duitse Eredivisie-spelers schatten de kansen van Die Mannschaft in.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
1
2
0
4-3
+1
5
2
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
3
Portugal
3
1
1
1
7-6
+1
4
4
Hongarije
3
0
2
1
3-6
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.