Kim deelt grote ambities bij presentatie in München

Reacties

Erg goed bewaard was het geheim niet meer, maar nu is het officieel: Min-jae Kim voetbalt voortaan voor Bayern München. De Zuid-Koreaan spreekt op de website van zijn nieuwe club grote ambities uit.

Kim deelt grote ambities bij presentatie in München
© Pro Shots

'Bayern is een droom voor elke voetballer. Ik kijk enorm uit naar de dingen die me in München te wachten staan, dit is een nieuwe start voor me. Ik zal me hier blijven ontwikkelen. In de gesprekken bij de club werd me vanaf het begin duidelijk hoeveel interesse ze in me hadden. In eerste instantie wil ik veel wedstrijden gaan spelen, en daarbij ook zoveel mogelijk prijzen winnen', aldus Kim.

Directeur Jan-Christian Dreesen had zijn bewondering voor de man van Napoli toch al nooit onder stoelen of banken gestoken, maar mocht hem nu dan eindelijk echt naast zich begroeten. 'Min-jae heeft zich uitstekend ontwikkeld. Hij won de Serie A met Napoli en werd verkozen tot beste verdediger van de competitie. Zijn fysieke aanwezigheid is indrukwekkend, en voor zijn mentaliteit en snelheid geldt hetzelfde. We zijn blij dat hij meteen volop kan gaan meedraaien in de voorbereiding.'

Kim, 26 jaar, heeft zich razendsnel ontwikkeld. Pas vorig seizoen meldde hij zich in een grote competitie en als rots in de branding had hij een belangrijk aandeel in de landstitel van Napoli. Door een clausule mocht hij voor vijftig miljoen euro vertrekken, Bayern betaalde dat bedrag met plezier.

Bekijk hier al onze video's
Meer Kim Min-Jae
Meer over Kim Min-Jae
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.