Ki mist duel met City door militaire verplichtingen

Reacties

Swansea City kan zondag niet beschikken over Sung-Yeung Ki. De 27-jarige middenvelder uit Zuid-Korea moet vier weken in militaire dienst, waardoor hij de ontbreekt in de laatste speelronde.

Ki mist duel met City door militaire verplichtingen

Manager Francesco Guidolin van Swansea liet weten dat Ki al is afgereisd naar Zuid-Korea. 'Hij moet vier weken in militaire dienst en aangezien we willen dat hij uitgerust aan het nieuwe seizoen begint, hebben we hem nu al weggestuurd.'

Iedere Zuid-Koreaan moet voor zijn 29ste twee jaar in militaire dienst, maar Ki heeft geluk. Tijdens de Olympische Spelen van vier jaar terug in Londen won hij met Zuid-Korea de bronzen plak, waarna de selectie te horen kreeg dat zij maar vier weken dienstplicht hoeven te vervullen.

Ki ontbreekt zondag dus tijdens het thuisduel met Manchester City. Voor de club uit Wales staat er weinig meer op het spel. Swansea City bezet nu de elfde plaats en zou nog een plek je kunnen stijgen of twee dalen, maar de ploeg van Guidolin is al even veilig en Europees voetbal zat er dit seizoen niet in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.