Keuze voor Vertessen betaalt zich uit: PSV walst over Zürich heen

De ene wedstrijd is de andere niet. PSV ging zaterdag keihard onderuit bij SC Cambuur, maar veegt donderdag in de Europa League de vloer aan met FC Zürich. Yorbe Vertessen bekleedde in de openingsfase een hoofdrol.

© Screenshot Veronica
FC Zürich
FC Zürich
1 - 5
PSV
PSV

Vertessen kreeg van trainer Ruud van Nistelrooij het vertrouwen tegen FC Zürich. Tegen Feyenoord en SC Cambuur begon Xavi Simons nog in de punt van de aanval, in Zwitserland viel de keuze op de Belg. Die opende binnen tien minuten de score voor PSV door na een fraaie dieptepass van Armando Obispo ineens raak te schieten in de rechterhoek (0-1).

Die voorsprong was verdiend te noemen, omdat PSV vanaf minuut één het initiatief in handen nam. Opnieuw Vertessen verdubbelde na een kwartier de voorsprong. De 21-jarige aanvaller was de Zwitserse verdediging (veel) te snel af en schoof de bal diagonaal achter doelman Yanick Brecher (0-2).

Daar bleef het niet bij voor het arme Zürich, dat moet vrezen voor een afstraffing. Met een droge knal tilde Gakpo de score halverwege de eerste helft verder op (0-3).