Keuze Lewandowski zorgt voor opluchting bij Bayern

Reacties

Bayern München kan voorlopig een beroep blijven doen op Robert Lewandowski. De Poolse spits stelt zijn operatie uit in de winterstop.

Keuze Lewandowski zorgt voor opluchting bij Bayern
© Pro Shots

Lewandowski ontkomt niet aan een operatie om verlost te worden van een liesprobleem. Dat nieuws zorgde vorige week voor ongerustheid gezien de status van de Poolse goalgetter. De relativering kwam na de mededeling dat er geen sprake was van een acuut probleem.

Dat werd dinsdag bevestigd door de spits zelf. 'Met mijn gezondheid gaat het goed, ik heb geen last', zei Lewandowski bij zijn entree bij de Poolse nationale ploeg, dat voor de duels met Israël en Slovenië ook gewoon een beroep kan doen op de spits. 'De bondscoach kan me gebruiken.'

Lewandowski gaf opening van zaken over wanneer de noodzakelijke ingreep zal plaatsvinden. 'De operatie zal waarschijnlijk aan het einde van de eerste seizoenhelft, ergens in december, plaatsvinden. Een precieze datum is er nog niet.'

Het betekent in ieder geval dat Bayern tot de winterstop in de Bundesliga en de Champions League een beroep kan doen op de man die dit seizoen zo op dreef is getuige zijn 23 goals in achttien duels. Op 21 december speelt de Beierse formatie tegen VfL Wolfsburg z'n laatste officiële duel in 2019 om op 19 januari de competitie te hervatten tegen Hertha BSC. Het geeft Lewandowski een kleine maand te herstellen van de operatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.