'Kepa-truc' van Tuchel wekt verbazing: 'Het was een onzinnig idee'

Reacties

Kepa Arrizabalaga was zondag de schlemiel bij Chelsea na zijn gemiste penalty in de League Cup-finale tegen Liverpool. Dat manager Thomas Tuchel de Spanjaard voor de penaltyserie inbracht voor Édouard Mendy leidde tot kritiek bij Engelse voetbalanalisten.

'Kepa-truc' van Tuchel wekt verbazing: 'Het was een onzinnig idee'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
ns
0 - 0
Liverpool
Liverpool

Arrizabalaga kwam op Wembley in de 120ste minuut in het veld en moest Chelsea door de penaltyserie loodsen. Nadat 21 strafschoppen op rij in het doel verdwenen moest de Spaanse goalie zelf achter de bal staan, oog in oog met Liverpool-collega Caoimhin Kelleher, die daarvoor zijn penalty wist te verzilveren.

De strafschop van Arrizabalaga vloog hoog over, waardoor Chelsea naast de League Cup greep. Tuchel liet na afloop weten de schuld voor de verloren bekerfinale op zich te nemen, maar gaf ook aan geen spijt te hebben van zijn besluit om Arrizabalaga in te brengen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Belachelijke wissel'
Sky Sports-analisten Gary Neville en Jamie Redknapp waren verbaasd toen ze Mendy naar de kant zagen gaan. 'Mendy is een van de beste keepers van de wereld en dan zet je opeens Kepa erin, belachelijk', zei voormalig Liverpool-middenvelder Redknapp. 'Ik vond het echt een onzinnig idee. Kepa kwam ook niet eens in de buurt van de bal tijdens de penalty's.'

Ook Neville had voor Mendy gekozen tijdens de strafschoppenreeks. 'Kepa heeft weliswaar een mooie track record met penalty's, maar Mendy was uitstekend tijdens de wedstrijd en groeide helemaal in de finale', aldus de voormalig rechtsback van Manchester United.

Begrip voor Tuchel
Jamie Carragher keek als enige van de drie aanwezige Sky Sports-analisten niet vreemd op van de wissel van Tuchel. De oud-verdediger van Liverpool wijst daarbij ook naar het verleden. 'Laten we niet vergeten dat Tuchel hetzelfde besluit nam tijdens de UEFA Supercup (tegen Villarreal, red.) en toen wist Chelsea de strafschoppenserie wel te winnen met Kepa.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.