'Kepa is niet goed genoeg, Lampard zal meedogenloos moeten zijn'

Reacties

Frank Lampard wilde nog niets zeggen over de kansen op speeltijd van Kepa Arrizabalaga in de FA Cup-finale van komende zaterdag tegen Arsenal. De duurste keeper aller tijden moest zondag tijdens het laatste Premier League-duel van Chelsea op de bank plaatsnemen.

'Kepa is niet goed genoeg, Lampard zal meedogenloos moeten zijn'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

En dat terwijl er in de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers nog een Champions League-ticket op het spel stond. Uitgerekend in dat cruciale duel besloot Lampard om Kepa, in 2018 voor tachtig miljoen euro overgenomen van Athletic Bilbao, op de bank te zetten en de 38-jarige Willy Caballero het doel te laten verdedigen.

Chelsea had vier dagen eerder nog vijf goals om de oren gehad in het feestduel van kampioen Liverpool (5-3) en heeft van alle topploeggen verreweg de meeste tegendoelpunten (54) in de Premier League. 'Maar dat wil ik niet alleen toespitsen op Kepa', zei Lampard. 'Dat was een keuze op basis van vorm en de recente situatie. Dat is pittig voor hem.'

Met Caballero onder de lat bereikte Chelsea vorige week nog de FA Cup-finale ten koste van Manchester United (3-1). Het zelfverzekerde optreden van de Argentijnse routinier, die als stand-in van de dertien jaar jongere Kepa doorgaans alleen in de bekertoernooien keept, was voor Lampard reden de routinier ook tegen Wolves de kans te geven.

En daarmee lijkt het ook logisch dat Caballero komende zaterdag in de FA Cup-finale tegen Arsenal speelt, maar zover wilde Lampard nog niet gaan. 'Dat zou verkeerd zijn. De ploeg is op dit moment heel sterk als eenheid, zowel op als buiten het veld. Dat wil ik deze week zo houden. Daarna hebben we Bayern München, dan kijken we naar volgend seizoen.'

Of in die plannen nog plek is voor Kepa, zal moeten blijken. Chelsea is al gelinkt aan keepers als Jan Oblak (Alético Madrid) en Ajacied Andre Onana. Volgens analyticus Gary Neville doet Lampard er goed aan een vervanger te halen. 'Kepa is niet goed genoeg, Frank zal meedogenloos moeten zijn en bij het bestuur moeten aandringen op versterkingen.'

Giroud
Waar voor de Spaanse recordaankoop dus mogelijk een vertrek dreigt, is er voor Olivier Giroud nog wel toekomst op Stamford Bridge. En dat mag best verrassend heten. Eerder dit seizoen was de 33-jarige Fransman nog derde keus in de spits, maar na de coronabreak was Giroud een vaste waarde en in 2020 was hij al goed voor negen goals.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zijn opleving leverde Giroud een nieuw eenjarig contract op. Lampard is blij dat de 97-voudig international blijft. 'Ik was me altijd al bewust van zijn talent, maar hij verdient echt de credits voor zijn persoonlijkheid en zijn sterke karakter. De spelers lopen weg met hem, hij is een aanspeelpunt voor het team en ik ben heel blij met hem.'

Mede dankzij de goals van Giroud, die de laatste weken opvallend vaak in de extra tijd van de eerste helft scoorde, heeft Lampard zijn doel - plaatsing voor de Champions League - bereikt. 'Ik ben trots, maar ik wil in de toekomst meedoen om de prijzen.' Het winnen van de FA Cup, zaterdag tegen Arsenal, zou een eerste stap in de goede richting zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.