Kepa geeft uitleg: zo ging het mis bij het wisseldebacle met Sarri

Reacties

Kepa Arrizabalaga heeft uitleg gegeven over het opmerkelijkste moment uit zijn carrière. De Chelsea-doelman weigerde ruim twee jaar geleden in de League Cup-finale gewisseld te worden door manager Maurizio Sarri. Volgens de Spanjaard was dat simpelweg het gevolg van een misverstand.

Kepa geeft uitleg: zo ging het mis bij het wisseldebacle met Sarri
© Pro Shots

Arrizabalaga baarde opzien in die finale die door Chelsea na strafschoppen verloren werd van Manchester City. Sarri probeerde de goalie in de slotfase van de verlenging te wisselen, om Willy Caballero in het veld te kunnen brengen voor de strafschoppenserie. Arrizabalaga leek op dat moment geblesseerd, maar wilde blijven staan en weigerde naar de kant te gaan. Volgens velen ondermijnde hij daarmee het gezag van Sarri, die vanzelfsprekend ontzettend kwaad werd aan de zijlijn.

Via The Players Tribune heeft de 26-jarige goalie nu uitleg gegeven over het incident. Hij vertelt dat hij simpelweg tijd wilde rekken en deed alsof hij kramp had. 'Ik probeerde nog richting de zijlijn te communiceren dat ik oké was en dat ik geen blessure had. Maar het was op Wembley met meer dan tachtigduizend toeschouwers op de tribune, dus Sarri begreep me niet', zegt hij over de hectiek.

Ruim twee jaar na dato beseft de reservegoalie van The Blues dat hij fout zat: 'Het was verkeerd van me en het spijt me voor de betrokkenen: voor Sarri, die ik niet serieus leek te nemen, voor Willy, een geweldige ploeggenoot en uitstekende professional, en voor mijn ploeggenoten en alle Chelsea-fans. Iedereen kreeg te maken met veel onrust.'

'De ophef stopte niet. Het was overweldigend en ik voelde me niet begrepen. Het was nooit mijn intentie om de coach tekort te doen. Ik probeerde hem alleen de situatie uit te leggen en probeerde dat ook via de media te doen, maar dat lukte niet', aldus de elfvoudig international, die vorig seizoen zijn plek onder de lat bij Chelsea verloren is. De Bask is voorbijgestreefd door aanwinst Édouard Mendy. Sarri vertrok in de zomer na de verloren League Cup-finale en is inmiddels trainer van Lazio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.