Kenilworth Road nog niet Premier League-proof: thuisduel Luton Town uitgesteld

Reacties

Supporters van Luton Town moeten langer wachten op de eerste Premier League-wedstrijd op Kenilworth Road. Het stadion van de promovendus is niet op tijd gereed voor het thuisduel met Burnley.

Kenilworth Road nog niet Premier League-proof: thuisduel Luton Town uitgesteld
© Pro Shots

Tegen alle verwachtingen in promoveerde Luton Town, de nieuwe werkgever van Tahith Chong, naar de Premier League. Daar blijkt het 118 jaar oude stadion (nog) niet op voorbereid. Na het openingsduel op bezoek bij Brighton & Hove Albion zou Luton op 19 augustus in eigen huis aantreden tegen Burnley, maar dat duel is op verzoek van de thuisclub van het programma gehaald.

'Met tegenzin', aldus Luton in een verklaring op de website. 'Kenilworth Road wordt klaargestoomd voor Premier League-voetbal, inclusief de bouw van een nieuwe tribune om te voldoen aan de eisen van de televisieaanbieders. Hoewel de werkzaamheden gestaag vorderen, heeft de Premier League garanties nodig om supporters op tijd op de hoogte te stellen. Die kunnen we nog niet geven.'

Nieuw stadion
Dat betekent dat de wedstrijden tegen Burnley, een andere promovendus, tot nader order is uitgesteld. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt ingehaald. Later dit jaar begint Luton overigens aan de bouw van een nieuw stadion. Op 19 december 2023 moet de eerste paal van de opvolger van Kenilworth Road de grond in gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.