Keller clubloos na faillissement Xamax Neuchâtel

Het afgewezen beroep betekent het einde van Xamax Neuchâtel. De clubeigenaar Bulat Chagaev, en de veroorzaker van alle problemen, is aangehouden.

Keller clubloos na faillissement Xamax Neuchâtel

Xamax Neuchâtel werd vorige week de licentie afgenomen omdat het onder valse voorwendselen had gepoogd die licentie veilig te stellen. Het beroep tegen deze maatregel bleek tevergeefs, waarna de clubleiding besloot een faillissement aan te vragen.

De rechtbank verklaarde de club donderdagmiddag failliet. Voor de spelers, onder wie de Nederlandse verdediger Sander Keller, betekent deze stap dat ze transfervrij op zoek moeten naar een nieuwe club. Drievoudig Zwitsers kampioen Xamax moet volgend seizoen op het vierde niveau een nieuwe start maken.

'Al met al is de situatie, met veel randzaken en kopzorgen, heel treurig', zei Keller deze week in Voetbal International. 'Want Xamax heeft historisch gezien wel het een en ander neergezet in Zwitserland. Vergeet niet dat dit voor een rustgevend dorpje als Neuchâtel heel bizar is.'

De zaak is echter allerminst afgelopen. De chaos bij Xamax kan niet los gezien worden van Chagaev. De Tsjetsjeense miljardair nam de club nog geen jaar geleden over en stortte zijn speeltje vervolgens van het ene onheil in het andere. De Zwitserse justitie heeft Chagaev gearresteerd op verdenking van onbehoorlijk bestuur. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's