Keizer op pole-position voor trainerschap Ajax

Reacties

Ajax wil nog voor het weekend een nieuwe hoofdtrainer presenteren. Marcel Keizer, trainer van Jong Ajax, heeft momenteel de beste papieren om doorgeschoven te worden naar de hoofdmacht. Ook de naam van Jaap Stam staat nadrukkelijk op de kandidatenlijst.

Keizer op pole-position voor trainerschap Ajax

Keizer kwam vorig jaar over van SC Cambuur en kende een sterk eerste seizoen in Amsterdam. Als trainer van Jong Ajax liet hij de beloften aantrekkelijk voetbal spelen, wat resulteerde in een knappe tweede plek in de Jupiler League. Daarnaast zorgde zijn werkmethode voor veel waardering binnen Ajax.

Door Keizer door te schuiven wil Ajax de ingezette lijn van afgelopen seizoen doortrekken, waarbij Keizer een groot deel van de spelersgroep en de aanstormende talenten ook al persoonlijk kent. Daarnaast onderhoudt hij sinds zijn jeugdjaren al een warme band met Dennis Bergkamp, die als assistent-trainer net als Hennie Spijkerman bij het eerste elftal betrokken zal blijven.

De keuze voor de aanstelling van Keizer als hoofdtrainer kan binnen Ajax momenteel op meer steun rekenen dan de optie om Jaap Stam terug te halen. De huidige trainer van Reading was tot vorig jaar enkele seizoenen samen met Andries Ulderink trainer van Jong Ajax. Marc Overmars, directeur spelersbeleid en lid van het veelbesproken Technisch Hart, zou voorstander zijn van Stam en Ulderink, maar hij zou zich ook kunnen vinden in de benoeming van Keizer.

Roger Schmidt en Erik ten Hag, mogelijke andere kandidaten, lijken niet langer in beeld. Zij hanteren volgens de leiding niet de speelstijl die bij Ajax past. Op 29 juni begint Ajax de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarbij een maand later al de eerste duels in de voorronde van de Champions League op het programma staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.