Ajax wil haast maken met opvolging Bosz

Reacties

Nu het vertrek van Peter Bosz naar Borussia Dortmund definitief is, moet Ajax op zoek naar een opvolger. Over ruim drie weken start de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dus haast is geboden.

Ajax wil haast maken met opvolging Bosz

Na een jaar vol vermaak maar zonder prijs moet het technisch hart opnieuw een zeer belangrijk besluit nemen. Wie wordt de opvolger van Bosz? Het ideale scenario zou een trainer zijn die verder gaat op de sportieve lijn van Bosz, maar is die voor handen?

Roger Schmidt (foto) staat hoog op het lijstje van Ajax. De Duitser maakte in het verleden als trainer van Red Bull Salzburg indruk tegen Ajax. Hij werd onlangs ontslagen bij Bayer Leverkusen. Schmidt was ook in beeld om de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te worden, maar hij geeft de voorkeur aan een baan als clubtrainer.

De naam van Erik ten Hag wordt eveneens genoemd. De trainer van FC Utrecht is een veelbelovende oefenmeester, die net als Bosz een uitgesproken visie erop nahoudt, maar heeft geen ervaring als hoofdtrainer bij een topclub.

Datzelfde geldt voor Marcel Keizer, waar binnen Ajax veel waardering voor is. De huidige trainer van Jong Ajax heeft in zijn eerste seizoen in Amsterdam uitstekend gepresteerd met de beloften, waar resultaat aan vermaak werd gekoppeld, en onderhoudt al sinds zijn jeugd een uitstekende relatie met assistent-trainer Dennis Bergkamp, die niet door één deur kon met Bosz.

Ook de naam van Clarence Seedorf wordt genoemd, in combinatie met een veldtrainer naast zich. De succesvolle middenvelder staat, na een mislukt avontuur bij AC Milan, open voor een nieuwe uitdaging als hoofdtrainer.

Jaap Stam, tot vorig seizoen samen met Andries Ulderink verantwoordelijk voor Jong Ajax, zit nog midden in een avontuur bij het Engelse Reading. Hij kende een sterk seizoen in het Championship en miste op een haar na promotie.

De aanstelling van een nieuwe trainer is een prangend vraagstuk waar de clubleiding van Ajax deze week verder op in zal gaan.

Lees alle achtergronden van het vertrek van Peter Bosz morgen in de nieuwe VI en vandaag op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.