Keiharde dreun op Anfield blijkt knock-out: Real Madrid schakelt Liverpool uit

Reacties

Real Madrid heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De titelverdediger hield de comfortabele voorsprong uit het heenduel in stand. Daardoor zit het toernooi er voor opponent Liverpool op.

Keiharde dreun op Anfield blijkt knock-out: Real Madrid schakelt Liverpool uit
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 0
Liverpool
Liverpool

The Reds hadden in Madrid iets goed te maken na de gigantische oorwassing op Anfield van enkele weken geleden. Op eigen grond werd Liverpool vernederd door De Koninklijke. Na een 2-0 voorsprong stond na afloop een 2-5 eindstand op het scorebord. Daardoor lag de ploeg van manager Jürgen Klopp al tegen de touwen, terwijl de Madrilenen zich voorzichtig rijk konden rekenen.

Met de eigen comebacks van afgelopen seizoen in gedachten, besloot Real Madrid het echter niet rustig aan te doen. In hoog tempo werd de gasten, met Oranje-internationals Cody Gakpo en Virgil van Dijk in de basisopstelling, meteen het vuur aan de schenen gelegd. Karim Benzema werd gevaarlijk, maar stuitte direct op doelman Alisson Becker.

Het was voor Liverpool signaal om de riemen wat strakker te trekken. Via Darwin Nuñez werd ook Real Madrid-keeper Thibaut Courtois getest. Toch bleef de ploeg van trainer Carlo Ancelotti via Benzema keer op keer gevaarlijk, terwijl Vinícius Juníor de score zelfs leek te openen, maar ook hij vond Alisson op zijn weg. Aan spektakel geen gebrek, want Eduardo Camavinga klopte nog voor de twintigste minuut de doelman wel, maar trof de lat. Diogo Jota vergat aan de andere kant te scoren.

Benzema voltrekt vonnis
Na de zinderende openingsfase ging de storm liggen, al had Gakpo nog een uitgelezen kans om Liverpool terug in de strijd om de kwartfinale te brengen. Hij trof Courtois. Hoewel er zeventien doelpogingen ondernomen werden, gingen de ploegen zonder doelpunten de rust in. En na de thee ging het spektakel vrolijk verder. Federico Valverde en Benzema vergaten echter het gevecht in het slot te gooien.

Het geloof bij Liverpool verdween naarmate de tweede helft vorderde. Valverde liet wederom na ook de laatste spanning uit de confrontatie van de twee finalisten van afgelopen seizoen te schieten. Uiteindelijk deed Benzema dat alsnog. De Franse spits bezegelde het lot van de ploeg van Klopp. Met een gelukje kwam de bal voor de voeten van de aanvaller, waarna het duel definitief in een plooi lag. Liverpool zag zo ook de laatste kans op een prijs als sneeuw voor de zon zag verdwijnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.