Keeperscarrousel PSV draait op volle toeren: Jurjus vertrekt

Reacties

Op de dag dat PSV met Robbin Ruiter een nieuwe doelman verwelkomde, zwaait het er ook eentje uit. Hidde Jurjus speelt ook komend seizoen op huurbasis voor De Graafschap.

Keeperscarrousel PSV draait op volle toeren: Jurjus vertrekt

Afgelopen seizoen kwam Jurjus ook al uit voor De Superboeren, waarmee hij via de play-offs uit de Eredivisie degradeerde. De 25-jarige doelman was zijn plek onder de lat na een blessure toen al kwijtgeraakt aan Nigel Bertrams (ook ex-PSV), die werd gehuurd van FC Nordsjælland.

Technisch manager Peter Hofstede liet zondag bij de start van het nieuwe seizoen daarom al weten dat De Graafschap nog een eerste keeper zocht en heeft die nu dus gevonden. Jurjus speelde tussen 2013 en 2016 ook al op De Vijverberg, toen hij een transfer naar PSV verdiende.

Van een doorbraak in Eindhoven kwam het nooit voor de voormalig jeugdinternational. PSV verhuurde hem in het seizoen 2017/18 al aan Roda JC Kerkrade, dat met Jurjus onder de lat opmerkelijk genoeg toen ook degradeerde uit de Eredivisie. Nu mag hij jagen op promotie.

Het keepersbestand van de Eindhovenaren bestaat na het vertrek van Jurjus nu nog uit Jeroen Zoet, Lars Unnerstall, de deze donderdag aangetrokken Ruiter en jongelingen Mike van de Meulenhof en Yannick van Osch. Luuk Koopmans gaat waarschijnlijk ook vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.