Met Ruiter heeft PSV gewenste doelman binnen: 'Geen moment getwijfeld'

Reacties

PSV heeft zich verzekerd van de diensten van Robbin Ruiter. De 32-jarige doelman keert na twee jaar in Engeland terug naar Nederland.

Met Ruiter heeft PSV gewenste doelman binnen: 'Geen moment getwijfeld'

Ruiter, die in 2017 koos voor een Engels avontuur, had na zijn vertrek bij Sunderland verschillende opties om weer op de Nederlandse velden actief te worden. Sparta Rotterdam zag in hem de gewenste nieuwe doelman, maar moest het afleggen tegen de interesse van PSV.

'Als topsporter streef je altijd het hoogste na. Ik heb geen moment getwijfeld toen PSV zich meldde', zegt Ruiter op de PSV-website. 'Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om me te laten zien bij een topclub in Nederland. Bij een club als PSV is er een dynamiek die je bij veel andere clubs niet treft. Daar kijk ik erg naar uit.'

In Eindhoven lag er een contract voor twee jaar klaar Ruiter, die de rol van stand-in gaat vervullen. Jeroen Zoet en de geblesseerde Lars Unnerstall gaan uitmaken wie komend seizoen de eerste doelman wordt. PSV zat verlegen om een ervaren en fitte goalie en heeft die nu gevonden met de voormalig keeper van FC Utrecht.

'We hebben op dit moment met Jeroen Zoet en Mike van de Meulenhof twee fitte keepers voor de A-selectie', zegt technisch manager John de Jong. 'Unnerstall en Yanick van Osch zijn aan het revalideren, Hidde Jurjus vertrekt vandaag nog en in Luuk Koopmans is dermate veel interesse dat een vertrek in de lijn der verwachting ligt. Daarom wilden we graag een ervaren doelman aan de groep toevoegen. Robbin is een prima keeper, topfit en direct inzetbaar. We zijn blij dat hij voor PSV heeft gekozen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.