Keepersblunder helpt Van Rhijn aan Brugse heldenrol

Club Brugge sluit 2016 af als koploper van België. Ricardo van Rhijn leverde op de laatste speeldag van het jaar een cruciale bijdrage om Anderlecht voor te blijven.

Club Brugge had veel moeite met Excelsior Moeskroen, dat tot een half uur voor het einde met 0-1 leidde dankzij een doelpunt van Aristote Nkaka. Van Rhijn zorgde voor de ommekeer.

In de 61ste minuut tekende de rechtsback met het nodige fortuin voor de gelijkmaker. Keeper Matej Delac verkeek zich enorm op een vrije trap van de voormalig Ajacied, die zeven minuten na de 1-1 met een puntgave voorzet Jelle Vossen in staat stelde de winnende treffer op het scorebord te brengen (2-1).

Anderlecht werd daardoor weer afgelost als koploper. De Brusselse formatie had eerder op de avond afgerekend met Charleroi, dat pas in het laatste kwartier op eigen veld het hoofd moest buigen (0-2). Lukasz Teodorczyk toonde zich andermaal de grote man bij Anderlecht.

De Poolse spits was verantwoordelijk voor het voorbereidende werk van de 0-2 van Frank Acheampong, die in de 89ste minuut de wedstrijd op slot gooide. Een kwartier eerder was het Teodorczyk geweest die de ban had gebroken. Het was alweer zijn zestiende goal in Jupiler Pro League, waarmee hij zijn status van Europees goalgetter onderstreepte.