Kassa rinkelt in Brugge: Club gaat weer miljoenen oogsten

Reacties

Ondanks het mislopen van Champions League-voetbal beleeft de financiële afdeling van Club Brugge enerverende maanden. Abakar Sylla is de volgende die voor een grote uitgaande transfer zorgt bij de Belgische topclub.

Kassa rinkelt in Brugge: Club gaat weer miljoenen oogsten
© Pro Shots

Club Brugge heeft volgens verschillende bronnen met Strasbourg een akkoord bereikt over een transfer van Sylla. Met de overstap van de twintigjarige centrumverdediger uit Ivoorkust is naar verluidt zeventien miljoen euro gemoeid. Een flink bedrag voor een club die vorig seizoen vijftiende werd in de Ligue 1, maar wel een die in handen is van het consortium BlueCo, dat onder aanvoering van de Amerikaan Todd Boehly ook de leiding heeft bij Chelsea. Strasbourg zou vanwege de potentie van Sylla ook vanuit Londen zijn aangemoedigd om hem snel in te lijven.

In Brugge werd onlangs al afscheid genomen van Noa Lang. PSV heeft naar verluidt 12,5 miljoen euro betaald voor de 24-jarige aanvaller. Die transfersom kan door bonussen nog oplopen naar vijftien miljoen euro. Club Brugge verkocht deze transferperiode bovendien Clyton Mata aan Olympique Lyon, voor ongeveer vijf miljoen euro.

Sylla zal in de topvijf komen van grootste uitgaande transfers bij Club Brugge. Charles De Ketelaere zorgde een jaar geleden met zijn overstap naar AC Milan voor een nieuw record: 35,5 miljoen euro. Dat is ook de grootste uitgaande transfers ooit vanuit België.

Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.