Karelse bij NAC zonder Boukhari, Seedorf en Sarpong

John Karelse doet zaterdagavond in het uitduel met Vitesse noodgedwongen nog geen beroep op drie van de vier winteraankopen van NAC. De trainer legt uit waarom.

Karelse bij NAC zonder Boukhari, Seedorf en Sarpong

'Zowel Boukhari als Seedorf zijn nog niet vrijgegeven door hun vorige clubs en dus nog niet speelgerechtigd', vertelt Karelse op de clubwebsite.' Sarpong heb ik de afgelopen twee dagen niet goed genoeg kunnen beoordelen om hem de voorkeur boven de andere spelers geven.' De van SC Heerenveen gehuurde Youssef El-Akchaoui is wel in de wedstrijdselectie opgenomen.

Tegenover de afwezigheid van de drie aanwinsten stond de terugkeer van de vorige week geschorsten Eric Botteghin, Kees Luijckx en Roly Bonevacia. Nemanja Gudelj (knie), Tim Gilissen (kuit) en Mike Zonneveld (achillespees) laten nog wel verstek gaan.

Overigens is Karelse, net als zijn collega-trainer John van den Brom strijdvaardig. 'We hebben een slechte hervatting van de competitie gekend en hebben ook een lastig programma voor de boeg, maar ook die wedstrijden kun je winnen.'

Van den Brom op zijn beurt: 'Dit wordt voor ons de ommekeer. Na drie verliespartijen op rij willen we die reeks doorbreken met een zege. Ik kan en wil niet anders dan stellig zijn.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's