Karagounis stelt EK-record flink scherper

Giorgos Karagounis heeft met zijn doelpunt in het eerste duel op het EK in Portugal een record gevestigd. Sinds de invoering van het poulesysteem in 1980 wist een speler nooit eerder zo snel na het eerste fluitsignaal te scoren.

Karagounis verraste de Portugese doelman Ricardo al in de zevende minuut met een lage knal in de korte hoek. De treffer van de middenvelder van Internazionale leidde tot een 2-1 overwinning van de Grieken, die daarmee spectaculair openden.

De snelste goal in een openingsduel op een Europees kampioenschap stond op naam van Alan Shearer. De Engelse spits liet het thuispubliek op Wembley in 1996 na 22 minuten voor het eerst juichen. Vier jaar eerder had Jan Eriksson één minuut meer nodig om het eerste doelpunt van dat toernooi te maken.