Kanon vergezelt Traoré en El Ahmadi op Afrika Cup

Reacties

In navolging van Ajax-aanvaller Bertrand Traoré en Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi gaat ook Wilfried Kanon naar het toernooi om de Afrika Cup. De 23-jarige verdediger van ADO Den Haag zit in de definitieve selectie van Ivoorkust.

Kanon vergezelt Traoré en El Ahmadi op Afrika Cup

Kanon (op de foto met Olivier Giroud) was in 2015 bassispeler in alle zes wedstrijden van Ivoorkust, dat toen de Afrika Cup won door in de finale Ghana na penalty's te verslaan. Ook nu stevent de man die bij ADO dit seizoen zeventien officiële duels speelde weer af op een basisplaats in de ploeg van bondscoach Michel Dussuyer.

Ivoorkust, dat met bekende namen als Serge Aurier (Paris Saint-Germain), Eric Bailly (Manchester United), Wilfried Bony (Stoke City), Salomon Kalou (Hertha BSC) en Wilfried Zaha (Crystal Palace) naar Gabon afreist, begint op 16 januari tegen Togo met het verdedigen van de titel.

Ook Marokko is in de poulefase de tegenstander. Bondscoach Hervé Renard liet Hakim Ziyech thuis, waardoor Traoré namens Burkina Faso de enige Ajacied op het toernooi is en El Ahmadi de enige Eredivisie-speler in de Marokkaanse selectie. Ajax-doelman André Onana hoeft tot zijn opluchting niet mee met Kameroen.

Traoré en El Ahmadi hebben al ruime toernooi-ervaring opgedaan, maar zij kunnen niet tippen aan Essam El-Hadary. De Egyptische doelman deed al mee op de eindronde van 2002 en kan deze maand de oudste speler ooit worden in de Afrika Cup-historie. Op 15 januari wordt de 147-voudig international 43 jaar oud.

Nakamba
Marvelous Nakamba wordt namens Zimbabwe waarschijnlijk de vierde Eredivisie-speler die acte de présence geeft in Gabon. De 22-jarige middenvelder van Vitesse zat bij de voorlopige selectie van bondscoach Calisto Pasuwa, maar die heeft zijn 23-koppige lijst nog niet naar buiten gebracht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.