Definitief streep door Afrika Cup voor Ziyech

Reacties

Hakim Ziyech kan definitief een streep zetten door zijn deelname aan het toernooi om de Afrika Cup. Bondscoach Hervé Renard heeft de Ajax-middenvelder niet opgenomen in zijn definitieve selectie.

Definitief streep door Afrika Cup voor Ziyech

Kort na het bekendmaken van de voorselectie, waar Ziyech volgens Renard om uiteenlopende redenen niet bij zat, kwam naar buiten dat concurrent Younès Belhanda kampte met een teenblessure en het toernooi zou missen.

Door de blessure van de middenvelder van Olympique Nice leken de kansen voor Ziyech vergroot, maar Renard doet geen beroep op de Ajacied. De geblesseerde Nordin Amrabat van Watford maakt wel deel uit van de definitieve selectie. Renard riep geen extra middenvelder op.

Daardoor kan Ajax in de tweede seizoenshelft met Ziyech de jacht op koploper Feyenoord inzetten. De Rotterdammers moeten wél een steunpilaar missen. Karim El Ahmadi behoort immers wel tot het keurkorps van Renard.

Het toernooi om de Afrika Cup begint op 16 januari. Marokko neemt het in de groepsfase op tegen Ivoorkust, DR Congo en Togo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.