ADO-verdediger Ebuehi gaat nu wel in op uitnodiging Nigeria

Reacties

Tyronne Ebuehi is na een eerdere weigering nu wel ingegaan op een uitnodiging voor de Nigeriaanse nationale ploeg, die deze maand ontbreekt in de strijd om de Afrika Cup. De 21-jarige verdediger van ADO Den Haag kan in maart zijn debuut maken in een oefenduel met Senegal.

ADO-verdediger Ebuehi gaat nu wel in op uitnodiging Nigeria

Ebuehi werd eind oktober ook al opgeroepen door bondscoach Gernot Rohr voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Algerije, maar sloeg die toen nog af. 'Ik zie het als een hele eer dat ik in mijn vaderland word opgemerkt, maar op dit moment vergt ADO Den Haag mijn volledige aandacht. Zeker nu ik geregeld in de basis sta. Daarom lijkt het me nu niet het juiste moment om naar Nigeria af te reizen voor de wedstrijd. Ik wil me helemaal op de club focussen', lichtte Ebuehi die keuze toe.

De geboren Haarlemmer, die een Nederlandse moeder en Nigeriaanse vader heeft, sloot toen al niet uit in de toekomst alsnog in te gaan op een uitnodiging van de Nigeriaanse bond. Dat blijkt. Twee maanden later acht de rechtsback de tijd wel rijp, meldt ADO op de clubwebsite.  

Ebuehi heeft zich in de kijker gespeeld bij Nigeria door dit seizoen uit te groeien tot basisspeler bij ADO. Sinds hij eind september aan de aftrap stond in het uitduel met PEC Zwolle, zette trainer Zeljko Petrovic zijn naam altijd op het wedstrijdformulier. Ebuehi debuteerde in het seizoen 2014/15 voor de Eredivisie-club en kwam sindsdien tot 36 officiële optredens, waarin hij één keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.