Kane voorkomt met jubileumgoal Engelse nederlaag in München

Reacties

Engeland is er dinsdagavond opnieuw niet in geslaagd om te winnen in Groep 3 van de Nations League. Na de nederlaag op bezoek bij Hongarije werd in Duitsland pas laat in de wedstrijd een laat punt gepakt via Harry Kane, die zijn vijftigste interlanddoelpunt maakte.

Kane voorkomt met jubileumgoal Engelse nederlaag in München
© Imago
Duitsland
Duitsland
1 - 1
Engeland
Engeland

Net als op het EK belandde Hongarije in de Poule des Doods. Op het Europese eindtoernooi waren Portugal, Frankrijk en Duitsland de tegenstander, in de Nations League werd het niet veel makkelijker met Engeland, Italië en Duitsland als opponenten.

Toch werd het eerste succes al meteen geboekt door de Hongaren: in eigen land werd Engeland met 1-0 verslagen. En dus was er de Engelsen veel aan gelegen om de tweede groepswedstrijd wél te winnen.

Duitsland liet echter weer zijn degelijkheid zien onder bondscoach Hansi Flick. Alleen spits Harry Kane kreeg een grote kans in de eerste 45 minuten, terwijl Duitsland een doelpunt van Jonas Hofmann afgekeurd zag worden wegens buitenspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Diezelfde Hofmann maakte kort na rust alsnog zijn derde interlanddoelpunt. Hij draaide snel weg in het strafschopgebied en zag vervolgens keeper Jordan Pickford niet vrijuit gaan op zijn harde inzet. Zijn collega aan de andere kant van het veld was wel scherp. Twintig minuten voor tijd redde Manuel Neuer knap op een inzet van Kane.

Het leek niet meer te gebeuren voor Engeland, tot vijf minuten voor tijd. Nico Schlotterbeck liet Kane struikelen en na een VAR-ingreep werd een strafschop gegeven. Diezelfde Kane liet het buitenkansje niet onbenut, de 1-1 betekende ook zijn vijftigste goal in dienst van Engeland. Alleen Wayne Rooney (53) scoorde vaker.

Door het gelijkspel in München pakt Italië de macht in Groep 3. De Italianen wonnen eerder op de dinsdagavond van Hongarije.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
2
1
8-7
+1
11
2
Hongarije
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Duitsland
6
1
4
1
11-9
+2
7
4
Engeland
6
0
3
3
4-10
-6
3
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.